- 2018-08-29

Digitalt arbetsliv behöver regler för att inte öka stressen

DEBATT. Semestern ska ge tillfälle för vila och avkoppling från arbetet och om arbetsgivaren vill bryta denna krävs både goda skäl och kompensation för detta. Många känner dock inte till detta, och de som gör det kan ändå känna sig tvingade att ställa upp, skriver Sverige Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand och förhandlingschef Camilla Frankelius på Metro Debatt.

Metro Debatt - Sveriges Ingenjörer
Klicka här för att läsa artikeln på Metro.se

Hur ofta kollade du din jobbmejl på semestern i somras? Hände det under ledigheten att det ringde på din mobil om jobbrelaterade saker? Hände det en gång? Två? Eller flera gånger?

Det gränslösa arbetslivet har blivit en del av vårt moderna samhälle. Teknikutvecklingen ger stora möjligheter att själv anpassa sitt arbetsliv, men kan också leda till stress om vi inte använder dem på rätt sätt. Sveriges Ingenjörers medlemsundersökning visar att en tredjedel av våra medlemmar förväntas vara tillgängliga även utanför ordinarie arbetstid. Vissa har ersättning för jour eller beredskap, men för många är det helt oreglerat. 

Just nu befinner vi oss i en fas där vi har fått många digitala verktyg för att kunna vara flexibla i arbetslivet, men vi vet ännu inte hur det kommer påverka arbetsmiljön – och det gäller både anställda och arbetsgivare. Med bärbara datorer och mobila uppkopplingar kan vi jobba nästan var som helst. Det går att utföra arbetsuppgifter och vara produktiv även om du är insnöad hemma. Du kan vara en del av en organisation eller verksamhet även om du inte är fysiskt närvarande på kontoret.

Men det finns baksidor. När avståndet till kontoret inte spelar roll är det svårare att säga nej när arbetsgivaren tycker att du behövs. Semestern ska ge tillfälle för vila och avkoppling från arbetet och om arbetsgivaren vill bryta denna krävs både goda skäl och kompensation för detta. Många känner dock inte till detta, och de som gör det kan ändå känna sig tvingade att ställa upp.

Även om goda exempel finns på chefer som trycker på att deras medarbetare ska stänga av när de går hem så gör mobilen oss mer tillgängliga var och när som helst, Sms, telefonsamtal eller e-post från chefen kan vara svårt att ignorera när hen vet att du antagligen har din telefon med dig.

Samtidigt som många arbetsgivare överutnyttjar möjligheterna som teknikutvecklingen leder till, är andra mer tveksamma till att alls göra det. Vår medlemsundersökning visar att det på flera arbetsplatser är tillåtet att arbeta på en annan plats än på kontoret, men det uppmuntras definitivt inte. Vissa chefer känner att de inte har kontroll om de inte kan se sina medarbetare. Trots att tekniken idag tillåter att även möten hanteras på distans är många fortfarande skeptiska till det.

Det gränslösa arbetslivet innebär möjligheter men också utmaningar. Vi ser att det ofta saknas insikter och kunskap, men också tydliga regleringar av förväntningarna på både arbetsgivare och anställda. Vår arbetsmiljölagstiftning har inte hängt med och kollektivavtalen är inte anpassade för vår nya digitala arbetsmiljö. Det måste åtgärdas om de digitala möjligheterna ska bli verktyg och inte en belastning.

Vi måste ta konsekvenserna av den tekniska utvecklingen på allvar. Vi har stora möjligheter att öka både produktiviteten och balansen mellan arbetsliv och fritid. Men då krävs det att vi tillsammans arbetar för att sätta gränser och skapa möjligheter. Annars riskerar tekniken att istället öka stressen och minska produktiviteten.

Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer 
Twitter-logga@UlrikaLindstr

Camilla Frankelius, förhandlingschef  Sveriges Ingenjörer
Twitter-logga@CFrankelius

Senaste nyheterna

Ingenjörspodden 9: Hurra för lokala företrädare

2018-09-20

Vad skulle hända om det inte fanns förtroendevalda på arbetsplatserna? Vem förhandlar då? Och hur startar man en förening om det inte finns någon?

Ministern måste sluta ignorera frågan

2018-09-18

DEBATT. Sverige är ett litet land, som är starkt beroende av internationell handel byggd på tekniska landvinningar. I en hårdnande internationell konkurrens, där tekniken griper in i allt fler aspekter av våra liv, ställs större krav på kreativitet, ledarskap och teknisk kompetens. De som ska stå för detta, ingenjörerna, skolas genom landets utbildningssystem, som sedan länge lider av en oroande resursbrist. Det skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand på Altinget Debatt.

”Var är forskningen i de politiska manifesten?"

2018-09-09

DEBATT. Utifrån riksdagspartiernas valmanifest kan vi se att ord som forskning och vetenskap minskar, jämfört med manifesten inför valet 2010. Därför vill vi ge tre råd till Sveriges nästa regering om hur den förda politiken bättre kan förankras i fakta och forskningsbaserad kunskap, skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand tillsammans med förträdare för en rad olika organisationer.

Myter om LAS i Ingenjörspodden

2018-09-06

Hur lätt är det egentligen för en arbetsgivare att göra sig av med en anställd? Är lagen om anställningsskydd så stark som många påstår? Vad är myt och vad är fakta om LAS?

Ny förmån - Intervjuträning

2018-09-04

Har du funderat på vilka frågor som vanligtvis brukar ställas vid en anställningsintervju? Är du osäker på vilket sätt du bäst kan lyfta dina styrkor? Nu lanserar vi en ny förmån för dig som vill förbereda dig för en anställningsintervju. Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du en kostnadsfri intervjuträning.