Nyheter - 2018-01-10

Sista chansen att svara på löneenkäten

Har du glömt svara på enkäten? Det börjar närma sig deadline men du har fortfarande en chans att ge ditt bidrag till lönestatistiken. Ju fler som svarar, desto mer tillförlitlig blir lönestatistiken och du får ett bättre underlag för din löneförhandling.

För att svara på enkäten använder du den personliga länk du fått per e-post eller den pappersenkät du fått med posten. 

Enkäten kan också besvaras via sidan www.sverigesingenjorer.se/loneenkat

Varför det är viktigt att just DU är med och svarar:

  • Du är med och bidrar till en unik lönestatistik för ingenjörer
  • Du får tillförlitlig och relevant statistik. Ju fler som svarar desto mer användbar blir lönestatistiken. Och många svar ger dig möjlighet att bryta ner statistiken på utbildningsinriktning, olika sektorer, branscher, regioner, arbetsområden och befattningsnivåer
  • Du får användbar lönestatistik till ditt lönesamtal

Löneenkäten 2017

Senaste nyheterna

Nu säkerställs tjänstepensionen för pensionärer som arbetat inom kommun och landsting

2018-07-05

En överenskommelse har träffats mellan arbetsmarknadens parter inom kommun och landstingsområdet som innebär att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas.

Omplacering – ”ett skäligt erbjudande”

2018-07-04

Är detta verkligen en skälig omplacering? Kan arbetsgivaren omplacera vem som helst till vilken tjänst om helst? Frågorna om omplacering är många och kan bli svårbedömda. I senaste av snittet av Ingenjörspodden reder ombudsmännen Rickard och Jenny ut den formella gången som arbetsgivaren måste gå igenom innan det finns saklig grund för uppsägning. De svarar även på frågan om vad som händer om man tackar nej till ett skäligt erbjudande.

Sveriges Ingenjörer i Almedalen 2018

2018-06-28

Med en samhällsutveckling starkt präglad av teknik är närvaron av ingenjörernas röst i den demokratiska diskussionen viktigare än någonsin. Läs mer om förbundets aktiviteter och närvaro i Almedalen.

9,4 miljoner timmar i övertid för ingenjörerna

2018-06-28

Samtidigt som efterfrågan på teknisk kompetens är stor och många företag rapporterat rekordresultat är arbetstrycket hårt på landets ingenjörer. Mer än varannan ingenjör arbetade övertid under fjolåret.

Nu blir fackavgiften avdragsgill

2018-06-27

Den 1 juli blir hela fackavgiften avdragsgill. Det betyder hela 720 kronor tillbaka per år för en fullt betalande yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer.