Ingenjörsfullmäktige 2017 - 2017-06-13

Vem vill du ska sitta i vår förbundsstyrelse?

Den 19-21 november hålls Ingenjörsfullmäktige 2017. Vem vill du se i förbundsstyrelsen? Nominera dina kandidater senast 22 juni!

Du nominerar dina kandidater här.

Styrelsen leder förbundet genom att bland annat sätta mål för den operativa verksamheten och följa upp resultatet. Valet av ledamöter sker på Ingenjörsfullmäktige i november.

Känner du någon ingenjör med visioner om vad ett starkt, handlingskraftigt och kapabelt ingenjörsförbund kan åstadkomma? Gillar hen att jobba med strategiska och långsiktiga frågor om arbetsmarknad, tekniken i samhället, opinionsbildning, medlemsnytta med mera?

Valberedningen ser gärna många nominerade och att det finns kandidater i alla åldrar och med olika bakgrund. Det är viktigt att din kandidat är omvärldsorienterad, engagerad och tar ansvar för sitt uppdrag. Det är bra att ha erfarenhet av fackligt arbete – lokalt eller centralt.

Skicka in ditt förslag på kandidat senast 22 juni!

Fotograf: Anders Ripa

Senaste nyheterna

Beslut från Ingenjörsfullmäktige 2017

2017-11-22

På Ingenjörsfullmäktige 2017 fattades den 21 november beslut om nya personer till förbundsstyrelsen samt om förändrad medlemsavgift från 2018. Dessutom fick förbundet den nya hedersmedlemmen Håkan Lans och tre politiska program diskuterades.

Låt inte populisterna kapa debatten

2017-11-21

DEBATT Den politiska debatten på nätet präglas av personangrepp och medvetna missförstånd. Vi får inte låta det offentliga samtalet kapas av kunskapsfientliga populister, skriver Sveriges Ingenjörers Ulrika Lindstrand och alla andra ordföranden inom Saco-federationen.

Uppropet #teknisktfel kan leda rätt

2017-11-20

I uppropet #teknisktfel vittnar en stor grupp kvinnor verksamma i teknikbranschen om en rådande sexistisk kultur. Sveriges Ingenjörer ser ett stort värde av att fler kvinnor vill och vågar dela med sig av sin upplevelser, för att accelerera det förändringsarbete som måste till.

Staten gör anställda vid myndigheter till nya statare

2017-11-20

DEBATT. Anställda vid myndigheter som omlokaliseras tvingas säga upp sig själva om de inte kan eller vill flytta med. De förlorar då omställningsstöd, a-kassa och möjligheten till inkomstförsäkring. Det blir den orimliga konsekvensen av onsdagens dom i Arbetsdomstolen.

Dags för Ingenjörsfullmäktige

2017-11-16

På söndag 19 november bänkar sig 95 folkvalda ledamöter i Sveriges Ingenjörers fullmäktige på Djurönäsets hotell och konferens i Värmdö.