Nyheter - 2018-04-12

Nu får du mer av Ny Teknik

Ny Teknik görs om och idag lanseras en digital premiumtjänst som ingår i ditt medlemskap i Sveriges Ingenjörer. Aktivera tjänsten och få ännu mer Ny Teknik – alltid uppdaterad och tillgänglig var du än befinner dig.

Som medlem har du fri tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst. Varannan vecka får du dessutom ett digitalt nyhetsbrev med länkar till exklusivt material som bara är tillgängligt för premiumprenumeranter. Du har även möjlighet att läsa tidningen i appen Ny Teknik. Papperstidningen ingår i medlemskapet för dig som yrkesverksam och pensionär kommer ut varannan vecka.

Har du redan ett konto på Ny Tekniks tidigare digitala läsplattform kan du logga in på nyteknik.se med samma användaruppgifter som innan.

Så aktiverar du ditt konto för Ny Teknik Premium

För att få tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst behöver du aktivera ditt konto hos Ny Teknik.

  • Aktivera ditt konto genom att klicka här.
  • Ange den e-postadress som du har registrerat hos oss som medlem.
  • Bekräfta ditt konto i mejlet som skickas till dig. Klart!

Läs mer om nya Ny Teknik här.

Senaste nyheterna

Nu säkerställs tjänstepensionen för pensionärer som arbetat inom kommun och landsting

2018-07-05

En överenskommelse har träffats mellan arbetsmarknadens parter inom kommun och landstingsområdet som innebär att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas.

Omplacering – ”ett skäligt erbjudande”

2018-07-04

Är detta verkligen en skälig omplacering? Kan arbetsgivaren omplacera vem som helst till vilken tjänst om helst? Frågorna om omplacering är många och kan bli svårbedömda. I senaste av snittet av Ingenjörspodden reder ombudsmännen Rickard och Jenny ut den formella gången som arbetsgivaren måste gå igenom innan det finns saklig grund för uppsägning. De svarar även på frågan om vad som händer om man tackar nej till ett skäligt erbjudande.

Sveriges Ingenjörer i Almedalen 2018

2018-06-28

Med en samhällsutveckling starkt präglad av teknik är närvaron av ingenjörernas röst i den demokratiska diskussionen viktigare än någonsin. Läs mer om förbundets aktiviteter och närvaro i Almedalen.

9,4 miljoner timmar i övertid för ingenjörerna

2018-06-28

Samtidigt som efterfrågan på teknisk kompetens är stor och många företag rapporterat rekordresultat är arbetstrycket hårt på landets ingenjörer. Mer än varannan ingenjör arbetade övertid under fjolåret.

Nu blir fackavgiften avdragsgill

2018-06-27

Den 1 juli blir hela fackavgiften avdragsgill. Det betyder hela 720 kronor tillbaka per år för en fullt betalande yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer.