Nyheter - 2018-04-12

Nu får du mer av Ny Teknik

Ny Teknik görs om och idag lanseras en digital premiumtjänst som ingår i ditt medlemskap i Sveriges Ingenjörer. Aktivera tjänsten och få ännu mer Ny Teknik – alltid uppdaterad och tillgänglig var du än befinner dig.

Som medlem har du fri tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst. Varannan vecka får du dessutom ett digitalt nyhetsbrev med länkar till exklusivt material som bara är tillgängligt för premiumprenumeranter. Du har även möjlighet att läsa tidningen i appen Ny Teknik. Papperstidningen ingår i medlemskapet för dig som yrkesverksam och pensionär kommer ut varannan vecka.

Har du redan ett konto på Ny Tekniks tidigare digitala läsplattform kan du logga in på nyteknik.se med samma användaruppgifter som innan.

Så aktiverar du ditt konto för Ny Teknik Premium

För att få tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst behöver du aktivera ditt konto hos Ny Teknik.

  • Aktivera ditt konto genom att klicka här.
  • Ange den e-postadress som du har registrerat hos oss som medlem.
  • Bekräfta ditt konto i mejlet som skickas till dig. Klart!

Läs mer om nya Ny Teknik här.

Senaste nyheterna

En myt att vi har ett starkt anställningsskydd

2018-04-23

DEBATT Lagen om anställningsskydd (las) har återigen dykt upp på den politiska agendan. Det är enkelt för arbetsgivarsidan och politiker att ta poänger genom att hänvisa till att las infördes på den tiden då vi nyss hade fått färg-tv. Den problembild som målas upp bygger dock på en myt om ett starkt svenskt anställningsskydd som är långtifrån sann, skriver förbundets förhandlingschef Camilla Frankelius på SvD Näringsliv Debatt.

Innovativa företag har högre lönsamhet

2018-04-20

Sju av tio företag med unika produkter och tjänster har också god lönsamhet. Om företagen dessutom ökar sin tekniska kompetens och stimulerar innovation ökar andelen lönsamma företag ännu mer. Det visar vårens Innovations- och konjunkturrapport från Sveriges Ingenjörer.

AkademikerAlliansen får ny ordförande

2018-04-19

Sveriges Ingenjörers förhandlingschef för offentlig sektor, Ove Rang, har blivit utnämnd till ordförande i AkademikerAlliansens förhandlingsdelegation som representerar 55 000 Saco-anslutna tjänstemän i kommun, landsting. Drygt 7000 av dem är medlemmar i Sveriges Ingenjörer.

Går du i jobbsökartankar?

2018-04-19

Är du redo för nya utmaningar? Ta del av våra bästa råd, checklistor och förmåner för dig som söker nytt jobb.

Vill du ha ett rejält lönelyft? Byt jobb!

2018-04-18

2017 bytte 23 procent av ingenjörerna jobb – och de tjänade ännu mer på att göra det än tidigare år, visar Sveriges Ingenjörers löneenkät. I genomsnitt får den som byter jobb mer än dubbelt så hög löneökning som den som stannar på samma jobb. Och skillnaden är störst för den som är i början av karriären.