Nyheter - 2018-03-14

Nya förmåner för egenföretagare

För dig som är medlem och egenföretagare har vi goda nyheter. Sveriges Ingenjörer har lanserat två nya attraktiva förmåner som gör ditt företagande enklare. Vi erbjuder ett nytt förmånligt företagserbjudande från Danske Bank samt en unik timprisstatistik.

Erbjudande egenföretagare

Förmånligt erbjudande från Danske Bank

För dig som medlem och egenföretagare erbjuder Danske Bank en mängd förmåner utöver det förmånliga erbjudandet för privatpersoner. Allt för att stärka och underlätta ditt företagande.

Du får bland annat:

  • Företagspaket utifrån företagets behov med rabatt från första året
  • Digitala verktyg för enklare företagande
  • Heltäckande finansiell rådgivning
  • Ett VIP-nummer för bästa möjliga service
  • Pensions- och placeringsrådgivning vid behov

Till erbjudandet (du behöver vara inloggad för att kunna se erbjudandet)

Hur mycket ska jag ta betalt och hur mycket kostar jag per timme?

Marknadspris råder men det är stora variationer sett över bransch, geografi, ålder och erfarenhet. Det kan därför vara svårt att veta vad som är rätt pris. Här hittar du som är egenföretagare information om vad du ska ta betalt för dina tjänster och vägledning genom vår timprisstatistik.

Till timprisstatistiken (du behöver vara inloggad för att kunna se statistiken)

Är du inte redan medlem än blir du det enkelt här.

Senaste nyheterna

Ingenjörer och högskolor inleder nordiskt samarbete

2018-06-11

ANE, den nordiska ingenjörsorganisationen där också Sveriges Ingenjörer är medlemmar har slutit ett avtal med Nordtek, ett nätverk för tekniska högskolor och ingenjörsfakulteter i Norden.

Måste man läsa jobbmejl på semestern?

2018-06-07

I Ingenjörspoddens nya avsnitt svarar vi på vanliga frågor kring semester. Måste man läsa jobbmejl på semestern? Vad händer om chefen säger att man måste komma in och jobba? Semester är till för vila och rekreation men ibland blir man sjuk, försvinner semesterdagarna då? Många ingenjörer har arbeten som inte tar slut bara för att man tar ledigt. I detta avsnitt reder ombudsmännen Jenny Rosenbaum och Rickard Levin ut vilka regler som gäller.

Nytt förslag om konflikträtten

2018-06-05

Förslaget om konflikträtten som presenterats av parterna på tisdagen är väl avvägt och har förutsättningar att hantera konflikten i Göteborgs containerhamn på ett bra sätt. Dessutom innebär förslaget att den svenska partsmodellen står stark och balansen på arbetsmarknaden behålls intakt.

Sverige behöver en infraplanering som håller hela vägen

2018-06-04

Regeringens nationella infrastrukturplan innehåller flera viktiga satsningar för att stärka Sveriges järnvägar, sjöleder och vägar. Men för ett långsiktigt hållbart transportsystem krävs politisk enighet om de stora framtidssatsningarna.

Förbundet säljer STF Ingenjörsutbildning

2018-05-29

Utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning får ny ägare – Sveriges Ingenjörer säljer hela företaget till Fasticon Kompetens Holding AB. Försäljningen ger möjligheter till nya satsningar för optimerad medlemssnytta och gör att STF kan utvecklas vidare under nytt ägarskap.