- 2017-12-01

Byggbranschens kvinnor samlas till upprop mot trakasserier

–Med en tystnadskultur riskerar vi att många kvinnor väljer bort byggbranschen och det är olyckligt för en bransch med stora rekryteringsbehov som vill locka fler kvinnor, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer.

Metoo-vågen rullar vidare. Nu har också kvinnor i byggbranschen samlats till ett upprop under #sistaspikenikistan. Under torsdagen deltog Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand på ett möte hos bostadsminister Peter Eriksson där hela branschen var samlad. Mötet avslutades med att alla undertecknade en tydlig avsiktsförklaring. 

Metoo avsiktsforklaring

Läs Ingenjörens artikel.  

Läs även regeringens avsiktsförklaring. 

Senaste nyheterna

Höjd pensionsålder bara halva lösningen

2017-12-14

Förbundsordförande Ulrika Lindstrand ser positivt på Pensionsgruppens förslag om utökade möjligheter för ett längre arbetsliv. Ett hållbart pensionssystem är samtidigt beroende av att flera olika delar faller på plats.

Teknikkvinnor och Sveriges Ingenjörer i nytt samarbete

2017-12-14

Vi är stolta över att inleda samarbete med Teknikkvinnor; en framtidsinriktad grupp med över 18 000 medlemmar på Facebook.

Industridagen och Industrins jämställdhetspris

2017-12-13

För att möjliggöra en industri i världsklass är ett målinriktat och strategiskt arbete med jämställdhet en viktig faktor. Nu mer än någonsin är jämställdhet på arbetsplatsen en aktuell fråga.

Maria Ågrens avskedande prövas av Arbetsdomstolen

2017-12-11

Sveriges Ingenjörer har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen för prövning av Regeringskansliets avskedande av Maria Ågren.

Vi får ett nytt utseende

2017-12-11

Idag tog vi första steget mot att lansera en helt ny version av vår webbplats. Lanseringen kommer ske i etapper och resultatet av den nya webbplatsen kommer du under utvecklingstiden hitta under adressen beta.sverigesingenjorer.se.