#Hurvetdudet-kampanj - 2018-04-13

Stå upp för vetenskapen inför valet 2018

I morgon lördag 14 april är det dags att manifestera för vetenskap igen, globalt under parollen Science Marches On. I Sverige heter kampanjen och manifestationen "#Hur vet du det". Sveriges Ingenjörer stöttar kampanjen då det är särskilt viktigt inför höstens val i tider av fake news att lyfta vikten av fakta och vetenskap.

Här i Sverige kan du delta i manifestationen i LuleåLund och Stockholm.

Den 14 april är lanseringsdag för #Hurvetdudet-kampanjen, som pågår fram till valet. Med kampanjen vill Sveriges Ingenjörer och ett 70-tal andra organisationer öka kunskapen om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle. Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det?, som alla kan ställa till beslutsfattare, medmänniskor och sig själva. 

Läs mer om Hur vet du det-kampanjen och manifestationen

#Hurvetdudet

Senaste nyheterna

Nu säkerställs tjänstepensionen för pensionärer som arbetat inom kommun och landsting

2018-07-05

En överenskommelse har träffats mellan arbetsmarknadens parter inom kommun och landstingsområdet som innebär att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas.

Omplacering – ”ett skäligt erbjudande”

2018-07-04

Är detta verkligen en skälig omplacering? Kan arbetsgivaren omplacera vem som helst till vilken tjänst om helst? Frågorna om omplacering är många och kan bli svårbedömda. I senaste av snittet av Ingenjörspodden reder ombudsmännen Rickard och Jenny ut den formella gången som arbetsgivaren måste gå igenom innan det finns saklig grund för uppsägning. De svarar även på frågan om vad som händer om man tackar nej till ett skäligt erbjudande.

Sveriges Ingenjörer i Almedalen 2018

2018-06-28

Med en samhällsutveckling starkt präglad av teknik är närvaron av ingenjörernas röst i den demokratiska diskussionen viktigare än någonsin. Läs mer om förbundets aktiviteter och närvaro i Almedalen.

9,4 miljoner timmar i övertid för ingenjörerna

2018-06-28

Samtidigt som efterfrågan på teknisk kompetens är stor och många företag rapporterat rekordresultat är arbetstrycket hårt på landets ingenjörer. Mer än varannan ingenjör arbetade övertid under fjolåret.

Nu blir fackavgiften avdragsgill

2018-06-27

Den 1 juli blir hela fackavgiften avdragsgill. Det betyder hela 720 kronor tillbaka per år för en fullt betalande yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer.