#Hurvetdudet-kampanj - 2018-04-13

Stå upp för vetenskapen inför valet 2018

I morgon lördag 14 april är det dags att manifestera för vetenskap igen, globalt under parollen Science Marches On. I Sverige heter kampanjen och manifestationen "#Hur vet du det". Sveriges Ingenjörer stöttar kampanjen då det är särskilt viktigt inför höstens val i tider av fake news att lyfta vikten av fakta och vetenskap.

Här i Sverige kan du delta i manifestationen i LuleåLund och Stockholm.

Den 14 april är lanseringsdag för #Hurvetdudet-kampanjen, som pågår fram till valet. Med kampanjen vill Sveriges Ingenjörer och ett 70-tal andra organisationer öka kunskapen om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle. Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det?, som alla kan ställa till beslutsfattare, medmänniskor och sig själva. 

Läs mer om Hur vet du det-kampanjen och manifestationen

#Hurvetdudet

Senaste nyheterna

Ingenjörspodden 9: Hurra för lokala företrädare

2018-09-20

Vad skulle hända om det inte fanns förtroendevalda på arbetsplatserna? Vem förhandlar då? Och hur startar man en förening om det inte finns någon?

Ministern måste sluta ignorera frågan

2018-09-18

DEBATT. Sverige är ett litet land, som är starkt beroende av internationell handel byggd på tekniska landvinningar. I en hårdnande internationell konkurrens, där tekniken griper in i allt fler aspekter av våra liv, ställs större krav på kreativitet, ledarskap och teknisk kompetens. De som ska stå för detta, ingenjörerna, skolas genom landets utbildningssystem, som sedan länge lider av en oroande resursbrist. Det skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand på Altinget Debatt.

”Var är forskningen i de politiska manifesten?"

2018-09-09

DEBATT. Utifrån riksdagspartiernas valmanifest kan vi se att ord som forskning och vetenskap minskar, jämfört med manifesten inför valet 2010. Därför vill vi ge tre råd till Sveriges nästa regering om hur den förda politiken bättre kan förankras i fakta och forskningsbaserad kunskap, skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand tillsammans med förträdare för en rad olika organisationer.

Myter om LAS i Ingenjörspodden

2018-09-06

Hur lätt är det egentligen för en arbetsgivare att göra sig av med en anställd? Är lagen om anställningsskydd så stark som många påstår? Vad är myt och vad är fakta om LAS?

Ny förmån - Intervjuträning

2018-09-04

Har du funderat på vilka frågor som vanligtvis brukar ställas vid en anställningsintervju? Är du osäker på vilket sätt du bäst kan lyfta dina styrkor? Nu lanserar vi en ny förmån för dig som vill förbereda dig för en anställningsintervju. Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du en kostnadsfri intervjuträning.