#Hurvetdudet-kampanj - 2018-04-13

Stå upp för vetenskapen inför valet 2018

I morgon lördag 14 april är det dags att manifestera för vetenskap igen, globalt under parollen Science Marches On. I Sverige heter kampanjen och manifestationen "#Hur vet du det". Sveriges Ingenjörer stöttar kampanjen då det är särskilt viktigt inför höstens val i tider av fake news att lyfta vikten av fakta och vetenskap.

Här i Sverige kan du delta i manifestationen i LuleåLund och Stockholm.

Den 14 april är lanseringsdag för #Hurvetdudet-kampanjen, som pågår fram till valet. Med kampanjen vill Sveriges Ingenjörer och ett 70-tal andra organisationer öka kunskapen om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle. Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det?, som alla kan ställa till beslutsfattare, medmänniskor och sig själva. 

Läs mer om Hur vet du det-kampanjen och manifestationen

#Hurvetdudet

Senaste nyheterna

En myt att vi har ett starkt anställningsskydd

2018-04-23

DEBATT Lagen om anställningsskydd (las) har återigen dykt upp på den politiska agendan. Det är enkelt för arbetsgivarsidan och politiker att ta poänger genom att hänvisa till att las infördes på den tiden då vi nyss hade fått färg-tv. Den problembild som målas upp bygger dock på en myt om ett starkt svenskt anställningsskydd som är långtifrån sann, skriver förbundets förhandlingschef Camilla Frankelius på SvD Näringsliv Debatt.

Innovativa företag har högre lönsamhet

2018-04-20

Sju av tio företag med unika produkter och tjänster har också god lönsamhet. Om företagen dessutom ökar sin tekniska kompetens och stimulerar innovation ökar andelen lönsamma företag ännu mer. Det visar vårens Innovations- och konjunkturrapport från Sveriges Ingenjörer.

AkademikerAlliansen får ny ordförande

2018-04-19

Sveriges Ingenjörers förhandlingschef för offentlig sektor, Ove Rang, har blivit utnämnd till ordförande i AkademikerAlliansens förhandlingsdelegation som representerar 55 000 Saco-anslutna tjänstemän i kommun, landsting. Drygt 7000 av dem är medlemmar i Sveriges Ingenjörer.

Går du i jobbsökartankar?

2018-04-19

Är du redo för nya utmaningar? Ta del av våra bästa råd, checklistor och förmåner för dig som söker nytt jobb.

Vill du ha ett rejält lönelyft? Byt jobb!

2018-04-18

2017 bytte 23 procent av ingenjörerna jobb – och de tjänade ännu mer på att göra det än tidigare år, visar Sveriges Ingenjörers löneenkät. I genomsnitt får den som byter jobb mer än dubbelt så hög löneökning som den som stannar på samma jobb. Och skillnaden är störst för den som är i början av karriären.