- 2017-10-26

Ledamöterna till Teknologrådet 2018 är nu valda

2018 års teknologråd är nu valda. Under Sveriges Ingenjörers fullmäktige väljs två teknologer till förbundsstyrelsen. De blir då automatiskt teknologrådets ordförande och vice ordförande. Tillsammans med ledamöterna bildar dessa 16 personer Sveriges Ingenjörers teknologråd. Detta innebär att det kan komma att bli justeringar i sammansättningen.

De här representerar dig som studentmedlem under 2018!

Valda ledamöter

Linus Bruno Lejdfelt, Chalmers
Konrad Rundqvist, Luleå tekniska universitet
Matilda Alfredsson, Chalmers
Oscar Forsberg, Luleå tekniska universitet
Zackarias Söderlund, Lunds tekniska högskola
Ahmed Issa, Högskolan i Halmstad
Natali Ljunggren, Lunds tekniska högskola
Jonas Dahlgren, Luleå tekniska universitet
Elvira Jansson, Mälardalens högskola
Alex Diaz, KTH
Emma Månsson, Lunds tekniska högskola
Elvira Carstedt, Umeå universitet
Mattis Bark, Linköpings universitet
Tobias Åresten, Linköpings universitet 

Valda reserver

Gustav Ogesten, KTH
Mattias Johansson, KTH
Henri Mellin, Mälardalens högskola
Adrian Lundell, Chalmers
Daniel Ghazarian, KTH
Sarah Lindblom, Lunds tekniska högskola
Pedram Shirinbolaghi, Högskolan i Borås 

De valda ledamöterna tillträder 1 januari 2018.

Du som är studentmedlem i Sveriges Ingenjörer och vill kandidera till teknolorådet i nästa val kan redan nu lägga september 2018 på minnet.

Senaste nyheterna

Ingenjörer och högskolor inleder nordiskt samarbete

2018-06-11

ANE, den nordiska ingenjörsorganisationen där också Sveriges Ingenjörer är medlemmar har slutit ett avtal med Nordtek, ett nätverk för tekniska högskolor och ingenjörsfakulteter i Norden.

Måste man läsa jobbmejl på semestern?

2018-06-07

I Ingenjörspoddens nya avsnitt svarar vi på vanliga frågor kring semester. Måste man läsa jobbmejl på semestern? Vad händer om chefen säger att man måste komma in och jobba? Semester är till för vila och rekreation men ibland blir man sjuk, försvinner semesterdagarna då? Många ingenjörer har arbeten som inte tar slut bara för att man tar ledigt. I detta avsnitt reder ombudsmännen Jenny Rosenbaum och Rickard Levin ut vilka regler som gäller.

Nytt förslag om konflikträtten

2018-06-05

Förslaget om konflikträtten som presenterats av parterna på tisdagen är väl avvägt och har förutsättningar att hantera konflikten i Göteborgs containerhamn på ett bra sätt. Dessutom innebär förslaget att den svenska partsmodellen står stark och balansen på arbetsmarknaden behålls intakt.

Sverige behöver en infraplanering som håller hela vägen

2018-06-04

Regeringens nationella infrastrukturplan innehåller flera viktiga satsningar för att stärka Sveriges järnvägar, sjöleder och vägar. Men för ett långsiktigt hållbart transportsystem krävs politisk enighet om de stora framtidssatsningarna.

Förbundet säljer STF Ingenjörsutbildning

2018-05-29

Utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning får ny ägare – Sveriges Ingenjörer säljer hela företaget till Fasticon Kompetens Holding AB. Försäljningen ger möjligheter till nya satsningar för optimerad medlemssnytta och gör att STF kan utvecklas vidare under nytt ägarskap.