Pressmeddelande - 2018-05-29

Förbundet säljer STF Ingenjörsutbildning

Utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning får ny ägare – Sveriges Ingenjörer säljer hela företaget till Fasticon Kompetens Holding AB. Försäljningen ger möjligheter till nya satsningar för optimerad medlemssnytta och gör att STF kan utvecklas vidare under nytt ägarskap.

STF Ingenjörsutbildning bedriver vidareutbildningar för yrkesverksamma inom bland annat fastighet- och samhällsbyggnadssektorn, el och energi, industri, IT. Bolaget startades som kursverksamhet av dåvarande Teknologföreningen redan på 1930-talet och har varit ett helägt dotterbolag till Sveriges Ingenjörer sedan 1982.

 - Verksamheten i STF har under åren gett värdefulla bidrag till att stärka yrkeskunnandet för ingenjörer. Förbundet gör dock bedömningen att fortsatt ägarskap av själva bolaget inte ger optimal medlemsnytta, och frigör på det här sättet ekonomiska resurser till nya satsningar. Med Fasticon Kompetens Holding får STF en ägare som kan utveckla företaget vidare, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.   

Den nya ägaren Fasticon Kompetens-koncernen erbjuder strategisk rådgivning kring kompetensförsörjning samt rekrytering och interimslösningar inom fastighetssektorn.

 Försäljningen omfattar utbildningsverksamheten och varumärkena i STF Ingenjörsutbildning AB samt det helägda dotterbolaget BFAB, Bygg- och Fastighetssektorns Fortbildningsinstitut AB. Affären med Fasticon Kompetens Holding innebär att förbundet säljer alla sina aktier i STF. I avtalet ingår bland annat att de anställda även fortsättningsvis ska omfattas av kollektivavtal.

 - Att addera utbildningsverksamheten i STF Ingenjörsutbildning till koncernen ser vi som ett naturligt steg i vår ambition om att vara marknadsledande inom alla delar av kompetensförsörjning för samhällsbyggnadssektorn, säger Jonas Gustafsson, vd Fasticon Kompetens Holding.  

 Köpeavtalet har tecknats och Fasticon tillträder bolaget den 1 juni 2018.

 Om STF Ingenjörsutbildning

STF Ingenjörsutbildning är Sveriges ledande teknikutbildningsföretag för vidareutbildning. Företagets kurser genomförs i huvudsak med hjälp av inhyrda föreläsare som valts ut bland landets främsta specialister från näringsliv och högskolor. STF Ingenjörsutbildning har ett stort nätverk av föreläsare. Under 2017 utbildade bolaget runt 10 000 personer vid cirka 600 kurstillfällen.

Bolaget har 25 anställda och omsatte 2017 ca 65 Msek.

Läs mer om företaget på www.stf.se

För ytterligare information
Mia Bigelius, ekonomichef: mia.bigelius@sverigesingenjorer.se / 070-541 83 81

Alexander Orlinge, pressekreterare: alexander.orlinge@sverigesingenjorer.se / 070-962 47 33

Senaste nyheterna

Ingenjörer och högskolor inleder nordiskt samarbete

2018-06-11

ANE, den nordiska ingenjörsorganisationen där också Sveriges Ingenjörer är medlemmar har slutit ett avtal med Nordtek, ett nätverk för tekniska högskolor och ingenjörsfakulteter i Norden.

Måste man läsa jobbmejl på semestern?

2018-06-07

I Ingenjörspoddens nya avsnitt svarar vi på vanliga frågor kring semester. Måste man läsa jobbmejl på semestern? Vad händer om chefen säger att man måste komma in och jobba? Semester är till för vila och rekreation men ibland blir man sjuk, försvinner semesterdagarna då? Många ingenjörer har arbeten som inte tar slut bara för att man tar ledigt. I detta avsnitt reder ombudsmännen Jenny Rosenbaum och Rickard Levin ut vilka regler som gäller.

Nytt förslag om konflikträtten

2018-06-05

Förslaget om konflikträtten som presenterats av parterna på tisdagen är väl avvägt och har förutsättningar att hantera konflikten i Göteborgs containerhamn på ett bra sätt. Dessutom innebär förslaget att den svenska partsmodellen står stark och balansen på arbetsmarknaden behålls intakt.

Sverige behöver en infraplanering som håller hela vägen

2018-06-04

Regeringens nationella infrastrukturplan innehåller flera viktiga satsningar för att stärka Sveriges järnvägar, sjöleder och vägar. Men för ett långsiktigt hållbart transportsystem krävs politisk enighet om de stora framtidssatsningarna.

Förbundet säljer STF Ingenjörsutbildning

2018-05-29

Utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning får ny ägare – Sveriges Ingenjörer säljer hela företaget till Fasticon Kompetens Holding AB. Försäljningen ger möjligheter till nya satsningar för optimerad medlemssnytta och gör att STF kan utvecklas vidare under nytt ägarskap.