Tillbaka till kalendern

Frukostseminarium: Balans mellan jobb och fritid

Välkommen till frukostseminarium om balansen mellan jobb och fritid.

Det blir allt vanligare att själv kunna styra över var och när man utför sina arbetsuppgifter. Friheten ger stora möjligheter. Men att vara uppkopplad och därmed tillgänglig nästan jämt gör att arbetstid och fritid lätt flyter ihop. Vad kan var och en göra för att sätta egna gränser, och vad kan arbetsgivaren göra för att underlätta?

På seminariet föreläser forskaren Calle Rosengren. Därefter demonstrerar Sara Lejonqvist, HR-specialist på Aditro, hur man kan använda det kostnadsfria webbverktyget Balansguiden i arbetet med att hitta balansen både för individen och arbetsgruppen.

”Ska du gå hem redan?” är titeln på Calle Rosengrens föreläsning. Han bedriver forskning kring arbetsvillkoren i kunskapsintensiva arbeten vid Lunds universitet. Föreläsningen tar upp sociala normer och förväntningar på tillgänglighet och närvaro i det digitala arbetslivet, möjliga konsekvenser för stress och hälsa samt individuella och organisatoriska strategier för att skapa balans mellan arbete och övrigt liv.

Frukost från 07.30.

Seminariet är kostnadsfritt.

Seminariet arrangeras av Prevent – Arbetsmiljö i samverkan, Svenskt Näringsliv, LO & PTK (där Sveriges Ingenjörer ingår).

Till anmälan

Kommande kalenderhändelser

feb
26

26 februari

Vi ses på Arbetsmarknadsdagen

Plats: Högskolan i Halmstad

feb
26

26 februari 18:00 – 20:00

Årsmöte och föredrag av Mikael Rehnberg

Plats: Scancic Hotell Billingen, Skövde

feb
27

27 februari

Köp bostad smart

Plats: Auktionshuset Kulturarenan, Tredje Långgatan 9, Göteborg

feb
27

27 februari 12:15 – 13:00

Vägen till ingenjörsjobbet

Plats: Högskolan Väst, Trollhättan

feb
27

27 februari 15:30

Studiebesök på Saab

Plats: Åkerbogatan 45, SE-581 88 Linköping