Tillbaka till kalendern

Interkulturella utmaningar i projekt och mångkulturella team

Att arbeta i mångkulturella team är spännande och intressant, men kan också vara en utmaning. Vad som verkar vara en liten kulturell skillnad kan orsaka oväntade problem. Olika syn på planering och deadline, hierarki och svårigheter att få information om vad som händer i projektet är exempel på vanliga problem.

Det här seminariet tar upp konkreta situationer som är vanliga i projekt och mångkulturella team och visar hur vi kan hantera dessa. Förklaringar varvas med exempel och tips. Du får möjlighet att utbyta erfarenheter med andra deltagare. Seminariet introducerar också nya sätt att hantera kulturskillnader, där effektiva metoder i den dagliga kommunikationen kan bidra till att minska kulturella missförstånd.

Seminariet arrangeras i samarbete med organisationen "Ingenjörer utan gränser" som har bjudit in nyanlända ingenjörer. Seminariet kommer därför att hållas på engelska.

Föreläsare

Eva JohnssonEva Johnsson är konsult, föreläsare och utbildare inom interkulturell kommunikation. Hon hjälper företag och organisationer att förstå hur vår kulturella bakgrund påverkar sättet att arbeta och kommunicera och hur vi kan hitta praktiska lösningar för att hantera kulturskillnader.

Eva har under många år arbetat med kommunikation och mediarelationer på internationella företag och har lång erfarenhet av arbete i mångkulturella team. Sedan 2009 driver hon företaget Eva Johnsson Communications där hon utvecklar skräddarsydda utbildningar och arbetar som kursledare och föreläsare inom både privat och offentlig sektor.

Tid och plats

Torsdag 30 mars kl. 17:30-20:30
Drakensalen Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, Uppsala

Vi bjuder på enklare förtäring från kl. 17:30.

Anmäl dig här

Bjud gärna med en ingenjörskollega, din gäst behöver inte vara medlem.

Välkommen!

Kommande kalenderhändelser

aug
5

5 augusti 13:00

Gå med i årets Pride-parad

Plats: Stockholm, Kungsholmstorg

sep
5

5 september 09:00 – 16:30

Ny som skyddsombud - introduktionskurs

Plats: Malmö, Radisson Blu

sep
5

5 september 10:00 – 7 september 15:00

Facklig grundkurs, internat, privat sektor

Plats: Stockholm, Djurönäset

sep
12

12 september 09:00 – 14 september 15:00

Facklig grundkurs, externat, privat sektor

Plats: Stockholm, Citykonferensen

sep
14

14 september 10:00 – 16:00

Löneavtalet i praktiken inom kommun och landsting

Plats: Stockholm, Citykonferensen