Tillbaka till kalendern

Interkulturella utmaningar i projekt och mångkulturella team

Att arbeta i mångkulturella team är spännande och intressant, men kan också vara en utmaning. Vad som verkar vara en liten kulturell skillnad kan orsaka oväntade problem. Olika syn på planering och deadline, hierarki och svårigheter att få information om vad som händer i projektet är exempel på vanliga problem.

Det här seminariet tar upp konkreta situationer som är vanliga i projekt och mångkulturella team och visar hur vi kan hantera dessa. Förklaringar varvas med exempel och tips. Du får möjlighet att utbyta erfarenheter med andra deltagare. Seminariet introducerar också nya sätt att hantera kulturskillnader, där effektiva metoder i den dagliga kommunikationen kan bidra till att minska kulturella missförstånd.

Seminariet arrangeras i samarbete med organisationen "Ingenjörer utan gränser" som har bjudit in nyanlända ingenjörer. Seminariet kommer därför att hållas på engelska.

Föreläsare

Eva JohnssonEva Johnsson är konsult, föreläsare och utbildare inom interkulturell kommunikation. Hon hjälper företag och organisationer att förstå hur vår kulturella bakgrund påverkar sättet att arbeta och kommunicera och hur vi kan hitta praktiska lösningar för att hantera kulturskillnader.

Eva har under många år arbetat med kommunikation och mediarelationer på internationella företag och har lång erfarenhet av arbete i mångkulturella team. Sedan 2009 driver hon företaget Eva Johnsson Communications där hon utvecklar skräddarsydda utbildningar och arbetar som kursledare och föreläsare inom både privat och offentlig sektor.

Tid och plats

Torsdag 30 mars kl. 17:30-20:30
Drakensalen Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, Uppsala

Vi bjuder på enklare förtäring från kl. 17:30.

Anmäl dig här

Bjud gärna med en ingenjörskollega, din gäst behöver inte vara medlem.

Välkommen!

Kommande kalenderhändelser

jan
22

22 januari 12:15 – 13:00

Vägen till ingenjörsjobbet

Plats: Örebro Universitet, Hörsal T Teknikhuset

jan
22

22 januari 17:30 – 20:00

Högt i tak – men var har vi golvet?

Plats: Slagthuset, Carlsgatan 12A, Malmö

jan
22

22 januari 17:30 – 19:30

Aha! Mina idéer, min hjärna och jag

Plats: Quality Hotel Galaxen, Borlänge

jan
23

23 januari 12:00 – 13:00

Vägen till ingenjörsjobbet

Plats: Lunds tekniska högskola

jan
23

23 januari 12:15 – 13:00

Vägen till ingenjörsjobbet

Plats: Umeå Universitet, Hörsal A