Tillbaka till kalendern

Din pension i ett rött- och orangekuvert

Sveriges Ingenjörer bjuder in dig som är privat tjänsteman och har tjänstepensionen ITP till ett kostnadsfritt seminarium om din pension.

Vet du vad som står i det röda- och orange kuvertet? På en timme går vi igenom vad som är viktigt och bra att ha koll på. Vi tar även upp några val du kan göra i din tjänstepension och hur det påverkar din pension. Du har även möjlighet att ställa frågor om innehållet i ditt röda kuvert till Collectum. De kommer att vara på plats både innan och efter föreläsningen så ta gärna med dig ditt röda kuvert när du kommer.

Genom att skräddarsy din pension kan du tjäna mycket pengar. Om du till exempel anpassar ditt efterlevandeskydd efter din familjesituation kan du få flera tusen kronor mer i pension. Och om du väljer en fond med 0,3 procents avgift istället för en med 0,5 procent kan det bli en femhundring mer i månaden - hela livet. 

På vårt kostnadsfria seminarium visar vi dig vad som står i kuverten och vilka val du kan göra – så att du att du kan tänka på roligare saker än din pension resten av året.

FöreläsareStefan Holmberg

Stefan Holmberg är försäkringsinformatör hos Sveriges Ingenjörer. Stefan har arbetat med pension och försäkringar i 27 år på olika försäkringsbolag och även som konsult. Han är certifierad rådgivare och utbildar även på Handelshögskolans Livdiplomsprogram.

- Jag drivs av att få folk att förstå pension och försäkringar. Grunderna är lättare än man tror och det finns bra hjälp att få som är gratis, menar Stefan Holmberg.

Logga även in dig på följande tjänster:

  • collectum.se - Se vilka val du har gjort i din tjänstepension (ITP) samt kontrollera vilken lön din arbetsgivare har anmält.
  • minpension.se - Få en totalbild över din pension och gör en pensionsprognos.
  • radgivningstjanst.se - Gör en kostnadsfri, oberoende och personlig rådgivning. Du får råd om hur du kan placera din pension och vilket skydd du behöver vid sjukdom och dödsfall.

Datum, tid och plats

Onsdag den 23 maj kl. 17.30–19:30 
Centralhuset Konferens, Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
Lokal: Cityräls

Mingel och enklare förtäring från kl. 17:30, föreläsningen börjar kl. 18:00. 

Anmäl dig här

Varmt välkommen! 

Har du frågor om eventet, kontakta event@sverigesingenjorer.se

Kommande kalenderhändelser

apr
11

11 april – 19 juni

Försäljning, förhandling och dialog (MBA)

Plats: Stockholm

maj
23

23 maj

Sanningen om Volvo: Boksläpp

Plats: Restaurang Oxen, Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm

maj
23

23 maj 10:00 – 24 maj 16:00

Facklig grundkurs, internat, privat sektor, 2 dgr

Plats: Göteborg, Radisson Blu Riverside

maj
23

23 maj 17:30 – 19:30

Studiebesök på Combitech AB

Plats: Combitech AB, Östra Storgatan 3, Jönköping

maj
23

23 maj 17:30 – 19:30

Din pension i ett rött- och orangekuvert

Plats: Centralhuset Konferens, Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg