Chef

Du som är chef och medlem erbjuds specialförmåner och tjänster som kommer till nytta i ledarskapet.

Leda innovation

Sveriges Ingenjörers utbildning Leda innovation utvecklar din kompetens kring att leda och organisera innovation och affärsutveckling. Programmet riktar sig till dig som är ingenjör och chef

Chefslöner för ingenjörer

Vi tar årligen fram speciell lönestatistik för chefer. Den visar vad chefer i samma position och med samma utbildning som du tjänar. Statistiken finns per arbetsmarknadssektor, utbildningsinriktning och avtalsområde.

Chefs- och ledarskapsseminarier

Hos oss har du tillgång till ett stort utbud av seminarier och intressanta workshops med fokus på ledarrollen. Du får inspiration och konkreta tips och verktyg som direkt kan appliceras i vardagen och gör dig till en bättre ledare.

Mentorprogram för chefer 

Programmet matchar nytillträdda ledare med mer erfarna som under nio månader får möjlighet att använda varandra som bollplank och utvecklas i sina roller.

Chefsnätverk 

Att ingå i ett chefsnätverk kan vara ett stöd oavsett om du är nybliven chef eller om du har varit chef länge. I våra nätverk hittar du likasinnade att bolla idéer och dela kunskap och erfarenheter med. 

Snabb rådgivning

Förhandling och juridisk hjälp

Skulle det uppstå problem på jobbet får du stöd av våra jurister och ombuds-män. Vi kan dina rättigheter, vi företräder dig och sköter förhandlingarna om det skulle behövas. Vänd dig till den lokala föreningen eller direkt till förbundet.

Coachning för dig som är chef

Det är inte alltid lätt att vara chef och att få tid till egen utveckling kan vara en utmaning. Hos oss får du coachning som hjälper dig att utvecklas. Coachen stöttar dig med att själv hitta svaren på dina frågor kring ledarskap och karriär. 

VD-avtal utan fallgropar

Som företagsledare eller motsvarande omfattas du inte av LAS, Lagen om anställningsskydd. Därför har vi tagit fram en mall för VD-avtal som ger trygghet både under och efter anställning.

Inkomstförsäkring med chefshöjd

Som medlem i förbundet och Akademikernas a-kassa kan du få 80 procent av din inkomst, upp till 100 000 kronor brutto  i 150 dagar, om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Du kan även teckna en tilläggsförsäkring som förlänger ersättningen med 180 dagar.

Bli medlem

Som medlem i Sveriges Ingenjörer får du:

  • Lönestatistik och lönecoachning
  • Inkomstförsäkring
  • Juridiskt stöd
  • Karriärcoachning

Kontakt

Snabb rådgivning om anställningsvillkor:
08-613 80 00
forhandling
@sverigesingenjorer.se