Expertens fem bästa LinkedIn-tips för dig som är egenföretagare

Anders Hallgren, verksamhetsutvecklare förmåner och service till egenföretagare, föreslår att du nyttjar vår nya förmån LinkedIn-granskning. LinkedIn är enligt Anders ett utmärkt yrkesnätverk även för dig som egenföretagare. Här delar han med sig av sina bästa tips.

Anders Hallgren, LinkedIn-tips

Fem tips för att lyckas som egenföretagare på LinkedIn


1. Ställ dig frågan ”Vem är jag på LinkedIn?”. Fundera på om du vill använda nätverket för att hitta kunder eller nätverka med andra ingenjörer.

2. Fundera på fem nyckelord som du vill ska beskriva dig. Vad är du bra på, vad gör dig unik och vad är din expertis? Hitta orden som du sedan väver in i rubriker och under erfarenheter i din LinkedIn-profil.

3. Sträva efter att bli en person som andra vill ta kontakt med på LinkedIn genom förfrågningar, idéer eller förslag.

4. Vässa din profil genom att ha en professionell bild, en yrkesrubrik som sticker ut från mängden och sedan det allra viktigaste – en sammanfattning som fångar vem du är, vad du gör och var du är på väg. Undvik att sälja dina tjänster i sammanfattningen, däremot kan du länka till hemsida, dokument och media. Var personlig och undvik jargonger på LinkedIn.

5. Gå med i grupper som är relevanta för ditt yrke och din bransch. Följ diskussioner, kommentera och våga ställ frågor.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer får du en kostnadfri granskning av din LinkedIn-profil.

Till LinkedIn-granskningen