Ingenjörsmentorprogram

Prova på en ny form av ledarskap. Som mentor för en nyanländ ingenjör får du möjlighet till kompetensutveckling genom att stötta och bidra med din erfarenhet av arbetsmarknaden för ingenjörer i Sverige. Syftet med mentorprogrammet är att stärka våra insatser för nyanlända ingenjörer och föra dem närmare den svenska arbetsmarknaden.

Dela med dig av din kunskap

I programmet får du prova på att vägleda en ingenjör som nyligen anlänt till Sverige. Genom att dela med dig av din kunskap, dina yrkeserfarenheter och din vardag på jobbet får adepten insikt i svensk arbetskultur, sociala koder och vad det innebär att arbeta som ingenjör i Sverige. Genom mentorprogrammet får adepten också möjlighet att skapa sig ett nätverk inom sin bransch.

Vår erfarenhet visar att mentorprogrammet ger kompetensutveckling och blir berikande både för dig som mentor och för den ingenjörskollega du stöttar. 

Ingenjörsmentor Stockholm

Nästa omgång av Ingenjörsmentorprogrammet i Stockholm startar under hösten 2017. Tyvärr är anmälan stängd, men du kan anmäla ditt intresse till kommande program längre ner på den här sidan.

Ingenjörsmentor Göteborg

Nästa omgång av Ingenjörsmentorprogrammet i Göteborg startar i januari 2018. Sista ansökningsdag är den 16 november 2017.

Läs mer om Ingenjörsmentor Göteborg

Är du intresserad av att bli ingenjörsmentor?

Är du intresserad av att bli mentor i våra framtida ingenjörsmentorprogram i Stockholm eller Göteborg? Anmäl ditt intresse redan nu så kontaktar vi dig när anmälan öppnar. 

Adepter som är intresserade av en ingenjörsmentor rekryteras bland nyanlända ingenjörselever på respektive ort i samarbete med våra partners.

Professionella coacher

Frank Ekelund är personalvetare med examen från Lunds universitet. Han är HR- och förändringskonsult på utbildningsföretaget Takeachange och genomför uppdrag inom mentorskap, ledarskap, HR och förändringsarbete. Frank har tidigare erfarenhet som ledare, HR-chef, rekryterare och konsultchef. Han har även arbetat som rådgivare på Trygghetsrådet med individ- och grupprocesser med syfte att stötta privatanställda tjänstemän och företag under omställning.

Johan Welander är personalvetare med en kandidatexamen från PA-programmet vid Lunds universitet och med en magister från Uppsala universitet. Han arbetar i dag som kompetensutvecklingschef i en välkänd ideell organisation, är författare till boken Idéburen chef - HR-arbete och personalansvar i ideella organisationer samt grundare av organisationskonsultföretaget Thinkandact. Johan har lång erfarenhet av organisationsutveckling, chefs-/ledarutveckling och HR-arbete. Han är specialiserad på mentorskapsprogram.

Kontakt

Program 2017/2018


Stockholm

Introduktionsträff
11 oktober 2017

Mellanträff
18 januari 2018

Avslutningsträff
12 april 2018

Göteborg

Introduktionsträff
10 januari 2018

Mellanträff
7 mars 2018

Avslutningsträff
23 maj 2018

Mer om Ingenjörsmentor

Se seminariet ”Dörröppnare för framtiden” där Sveriges Ingenjörer medverkar och berättar om Ingenjörsmentor.