Dags för fullmäktigeval

Våren 2018 är det val till Sveriges Ingenjörers fullmäktige. Det är din chans som ordinarie medlem att påverka vilka ledamöter som ska sitta i förbundets högst beslutande organ, Ingenjörsfullmäktige, under de kommande fyra åren.

Mellan den 26 mars och 30 april kan du som är ordinarie medlem lägga din röst på den du vill ska sitta i Ingenjörsfullmäktige under mandatperioden 2018–2022. Rösta gör du på: app.ukevote.uk/assembly/SI2018, där du loggar in med ditt personnummer och den valkod som skickats till dig per post. Du har också fått ett e-postmeddelande med en direktlänk till röstningssystemet, där din valkod redan är ifylld. Har du problem? Kontakta oss på val@sverigesingenjorer.se.

För att se vilka listor och kandidater som ställer upp i valet till ingenjörsfullmäktige kan du klicka in på vår valsida på valgservice.dk kan du läsa mer om vilka som står bakom listorna, vilka frågor de driver och vilka kandidater som ställer upp för dem.

Här hittar du alla listor och kandidater

Här hittar du kommunikationsmaterial och annat material om valet

Datum att hålla koll på:

2017
November
Dags att bilda valkorporation eller valmansgruppering.

2018
15 februari
Sista anmälningsdag för valkorporation och valmansgruppering.

26 mars–30 april
Röstningsperiod.

Maj
Rösträkning och mandatfördelning.

1 augusti
Mandatperioden börjar och pågår i fyra år.

Rösta 26 mars–30 april

Röstningen är öppen 26 mars – 30 april. Under den perioden kan du som är ordinarie medlem i Sveriges Ingenjörer lägga din röst på den lista du vill ska ta plats i ingenjörsfullmäktige under den kommande mandatperioden.

Måndagen den 26 mars ska du ha fått ett e-postmeddelande från valsystemet med en direktlänk för att kunna rösta, samt en valkod som du kan använda för att logga in i systemet, om direktlänken inte fungerar.

Du kommer också att få påminnelser om du inte röstat, varav en kommer att komma med posten hem till dig. I varje påminnelse finns din valkod med. Ta chansen att välja vem som ska representera dig.

Har du frågor?

För att underlätta för dig som medlem har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om fullmäktigevalet. Läs vår FAQ här »

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta valberedningens sekreterare Anders Tihkan på 08-613 81 64 eller anders.tihkan@sverigesingenjorer.se


Valkorporation och valmansgruppering?

Valet till Ingenjörsfullmäktige går till så att du röstar på en lista, antingen i form av en valkorporation eller en valmansgruppering. Det här är vad det betyder.

Valkorporation

Valkorporation kan bildas av:
• ett distrikt eller grupp av distrikt.
• en lokalavdelning eller grupp av lokalavdelning.
• en sammanslutning av minst 200 medlemmar med gemensamt intresse inom förbundets verksamhetsområde.

Valmansgruppering

Valmansgruppering innebär att en kandidat ställer upp med stöd av minst fem medlemmar.