Miljödagen

För att lyfta olika miljöfrågor arrangerar Sveriges Ingenjörer varje år Miljödagen med ett särskilt tema. Förbundet identifierar i sitt miljöpolitiska program fyra viktiga områden: Friskt vatten, Hållbar mobilitet, Smarta elnät och Rena varor.

Miljödagen 2018 

Miljödagen 2018 äger rum i Stockholm på eftermiddagen den 15 februari 2018. Temat är hållbara städer/hållbar mobilitet. Moderator är Svante Axelsson. På Miljödagen delas även Miljöpriset ut. Eventet webbsänds för de som inte kan närvara.

Datum och tid:
15 februari 2018 kl 13.00 (registrering från kl 12.30) till 16.30. Därefter mingel till kl. 19.00.
Plats: Kungliga Tekniska Högskolan, Nya Matsalen i kårhuset Nymble, Drottning Kristinas väg 15, Stockholm.

Vi återkommer inom kort med programmet.

Anmäl dig här!

Varför ska man delta i miljödagen?

Miljödagen 2017

Tisdagen den 14 februari 2017 bjöd Sveriges Ingenjörer in till den årliga Miljödagen. Årets samtal fokuserade på människans påverkan på klimatet – ingenjörernas utmaning. Dagen avslutades med utdelning av Sveriges Ingenjörers årliga miljöpris.

Tema: Människans påverkan på klimatet – ingenjörernas utmaning

Mänskligheten behöver vatten, energi och någonstans att vara för att överleva. Ingenjörer arbetar dagligen för att hitta svar på frågorna om hur vi ska kunna ha en hållbar energiproduktion i hållbara städer som har tillgång till rent vatten.

Samtidigt har Sverige en stor och omfattande industri, som förutom att skapa arbetstillfällen och exportintäkter ger klimatavtryck. Dock finns det goda exempel på företag i Sverige som både tar ansvar och jobbar för framtiden. Detta pratade vi bland annat om på Miljödagen 2017.

Kunde du inte delta kan du se arrangemanget på Youtube, Facebook eller Bambuser. Följ och kommentera Miljödagen på twitter #miljödagen.

Miljöpriset 2017

Varje år kröns Miljödagen av utdelningen av Sveriges Ingenjörers miljöpris, som möjliggjorts av Swedbank Robur Humanfond. Priset ges till den person som på ett förtjänstfullt sätt informerat om miljöproblem och åtgärder för att förbättra miljön. 2017 års mottagare av Miljöpriset var Charlotte Permell, journalist och verksam på WWF.

Talarpresentationer 2017

Mer information om Miljödagen och Miljöpriset

Patrik BjörnströmUtredare Miljö och Energi samt sekreterare Miljöpriskommittén på Sveriges Ingenjörer.

Lotta LjungqvistProjektledare för Miljödagen på Sveriges Ingenjörer.

Telefon 08-613 80 00

Miljödagen 2017

Människans påverkan på klimatet

Miljödagen 2016

Hur ska Sveriges ägas?

Miljödagen 2015

Rena varor för hållbar tillväxt

Miljödagen 2014

Smarta elnät