Nyheter 5 november 2018

Levipriset till KTH-professorn Mats Ericsson

Årets Levipris, Sveriges Ingenjörers arbetsmiljöpris, går till Mats Ericsson professor på KTH. Han får 50 000 kronor för sitt sätt att skapa entusiasm för och undervisa kring arbetsmiljö för teknologer.

Det är en ganska grå och kall sista dag i oktober när vi bestämt oss för att överaska professor Mats Ericsson. Mats ska precis börja sin undervisning med en ny klass när han får veta att informationsenheten bestämt sig för att filma han lektion. Som den trevliga och tillmötesgående person han är säger han såklart ja. Han försäkrar sig dock om att eleverna är med på att det filmas i undervisningssalen. En halvtimme in i undervisningen dyker dock en oväntad person upp utanför dörren och Mats försöker då bjuda in Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand i undervisningen när han får reda på hennes egentliga syfte..

Mats Ericson är en oerhört engagerad och medryckande föreläsare. Han har en unik förmåga att entusiasmera de teknologer som har förmånen att delta i de arbetsmiljö- och ergonomikurser han ansvarar för och han arbetar kontinuerligt med att förnya pedagogiken i sina kurser

Om Levipriset

Levipriset instiftades 2004 och är uppkallat efter den svenska stressforskningens fader, professor emeritus Lennart Levi. Priset delas ut av Sveriges Ingenjörer och syftar till att stimulera och utveckla utbildning om arbetsmiljö vid tekniska högskolor och universitet.