Aktuellt Kollektivavtal 6 december 2019

Framtidens arbetsvillkor under stark press

Företag spelar en viktig roll i samhället. Men ska det bara gälla den gamla sortens företag eller är det något vi vill ska vara sant även i gig-ekonomin. Retorisk fråga men icke desto mindre viktig när fack, politiker och aktivister diskuterade Amazon i Bryssel.

Eliza Pan, från Amazon Employees for Climate Justice, berättade om sin och andra anställdas kamp för att få Amazon att bry sig om sin klimatpåverkan.
(de andra heter Paul Johnston (klimataktivist) och Brian Merchant (moderator)

Amazon säljer allt från böcker till molntjänster och hjälp att hitta oljekällor. Från starten som försäljare av böcker över nätet har verksamheten vuxit och omfattar nu det mesta. Företaget har utvecklat en infrastruktur inom handel som andra företag har svårt att klara sig utan och kvartal tre i år rapporterades inkomster på 70 miljarder dollar. Men samtidigt som företaget blir allt viktigare för konsumenter och ekonomi blir det också allt mer ifrågasatt.
Hur det behandlar sina anställda och hur det utnyttjar sin monopolställning för att bli kvitt konkurrenter är bara några av de frågor som behöver hitta lösningar. När tjänstefacket UNI Global Union och International Trade Union Congress kallar till konferens på ämnet ”The Unchecked Power of Amazon” är intresset därför stort. Sveriges Ingenjörer är på plats liksom fack från Australien, USA, Polen och hela EU.

- Jag är här för att hålla oss uppdaterade, säger Helle Idland från Dansk Magisterförening. Jag tror inte att vi har många medlemmar som arbetar hos Amazon. Än. Men det kan komma, problemen gäller till stor del även andra digitala jättar. Som ett modernt fackförbund måste vi följa med i hur arbetsmarknaden utvecklas.

Det är skrämmande med företag som helt ser sig själva som stående över samhället och bara sätter sina egna villkor.
HeeWon Brindle-Kyhm
RWDSU

För HeeWon Brindle-Kyhm, som arbetar för det amerikanska fackförbundet RWDSU är frågan om Amazon viktig.

- Det påverkar förstås mina medlemmar om deras arbeten slås ut av Amazon men jag tänker kanske främst på vad det gör med samhället och våra möjligheter att ha bra arbetsliv.
- Det är skrämmande med företag som helt ser sig själva som stående över samhället och bara sätter sina egna villkor.

Från fackförbundens sida är det främst Amazons arbetsgivarkultur som är i fokus. Fackföreningar vill man inte veta av och kraven på de anställda är ofta hårda. Det rapporteras om beting på 300 plock i timmen för lagerarbetare och hård kontroll. Den brittiska journalisten James Bloodworth wallraffade 2016 en månad i ett av företagets så kallade fulfilment centers, lager, där online-beställningarna plockas ihop.

- Detta var i Midlands, kolgruveregionen där arbetslösheten är hög och du inte har så mycket att välja på om du vill ha ett jobb. Jag var beredd på att det skulle vara dåliga villkor men inte riktigt hur. Övervakningen var skrämmande, till och med om du gick på toa registrerades det och du kunde få en anmärkning om det hände för ofta. Det var litet som ett fängelse.

Andelen arbetsskador hos Amazon i USA rapporteras vara fyra gånger så hög som genomsnittet. Den som inte kan hålla produktiviteten uppe hotas av avsked. Avsked hotar också om du går med i ett fackförbund.
Amazon finns i dag i de flesta europeiska länder. I Sverige finns tre serverhallar i Katrineholm, Västerås och Eskilstuna men många länder har främst lager för att möta e-handeln. I Tyskland och Frankrike finns både lager, utvecklingscenter och serverhallar.

Jag var beredd på att det skulle vara dåliga villkor men inte riktigt hur. Övervakningen var skrämmande, till och med om du gick på toa registrerades det och du kunde få en anmärkning om det hände för ofta. Det var litet som ett fängelse.
James Bloodworth
Reporter som wallraffade på Amazon

Det tyska tjänstefacket Ver.di har arbetat envist med att försöka få Amazon att acceptera den europeiska arbetsmarknadsmodellen med samarbete och dialog mellan fack och arbetsgivare.

- Vi har gnetat på i sju år och vi är beredda att fortsätta i sju år till berättar Orhan Ackman som är chef för Ver.di Retail. Den tyska lagen säger att så fort du har mer än fem medlemmar på en arbetsplats så ska det finnas ett företagsråd och det driver vi hårt.

I Tyskland har de anställda strejkat flera gånger – senast på Black Friday under parollen ”Inget arbete till reapris” för att protestera mot löner och villkor. Orhan Ackman tycker också att man har haft vissa framgångar.

- Vi vill att de ska bete sig som andra arbetsgivare och ha en dialog med oss, förhandla villkor och arbetsmiljöavtal. Med 13 000 anställda är de fortfarande en liten arbetsgivare i Tyskland men vi måste vill att de ska förstå hur vår arbetsmarknad fungerar och uppföra sig därefter.


Möten som detta är en det av vårt internationella arbete. En del av det  består av att bevaka och sprida kunskap och förståelse för vårt sätt att samarbeta parterna emellan. Vi arbetar också för att fler ingenjörer och tjänstemän ska få tillfälle att arbeta fackligt och för anställdas rättigheter över huvudtaget.