Karriär & utveckling Anställning Aktuellt 30 mars 2020

Vad skulle du vilja lära dig mer om?

Mitt i krisen finns också möjligheter. Nu när du kanske får mer tid över, oavsett om det är på grund av karantän eller permittering, så kan du fördjupa dig i ämnen du vill veta mer om.

Runt om på internet finns olika kurser och utbildningar att gå. Digitala lösningar med modern teknik, som ger dig möjlighet att plugga när och hur du vill. I bästa fall sådana ämnen som du har nytta av i jobbet eller i den fortsatta karriären. Här är några tips för dig!

Sveriges Ingenjörer Play

Vi samlar i största möjliga mån upp de webinarier och digitala kurser som vi genomför så att du som medlem ska kunna ta del av dem i efterhand. Just nu kan du se seminarier om innovation, pension och hur du blir ett proffs på LinkedIn.

Se vilka webinarier som finns tillgängliga just nu.

MOOC:s och annan nätbaserad kunskap

MOOC:s (massive open online courses) är nätbaserade kurser som kan läsas över hela världen ”on demand”. Det finns många plattformar där kurser erbjuds av olika utbildningsanordnare, främst lärosäten, över hela världen. De kan ge olika sorters certifikat/utbildningsbevis och kan både vara kostnadsfria eller kosta pengar. Här är några plattformar med olika utbud. På dessa finns även kurser från svenska universitet och högskolor.  

Sveriges universitet och högskolor har också information om distanskurser på sina egna hemsidor. Vissa av deras kurser, MOOC:s, finns också att hitta på de internationella utbildningsplattformarna.

Universitet och högskolor i Sverige

Universitetens gemensamma antagningssida, där du kan hitta utbildningar, inklusive fristående kurser och distansutbildningar är www.antagning.se

UHR, Universitets och högskolerådet, hittar du information om att studera.

AI Competence for Sweden är ett initiativ av sju samverkande lärosäten som för yrkesverksamma erbjuder kurser med koppling till AI och maskininlärning.

 

Här kan du hitta kurser och webinarier

MOOC:s

Svenska lärosäten

Youtube