Digital utbildning för styrelsen

Vi erbjuder föreningsstyrelser inom privat sektor möjlighet till egen anpassad utbildning. Genom att kombinera webbinarium med ett digitalt möte kan ni både fylla på kunskapsbanken och diskutera utifrån era förutsättningar.

Den digitala utbildningen genomförs i två steg:

  • Ni väljer tema på ett webbinarium som alla i föreningens styrelse ser. Webbinarierna är i regel 60 minuter och urvalet hittar du nedan.
  • Vid ett digitalt möte träffas ni tillsammans med en ombudsman från Sveriges Ingenjörer för att diskutera, utbyta erfarenheter och reda ut frågor. Ni har möjlighet att berätta vad ni vill fokusera på och innehållet kan anpassas utifrån era behov. Mötestillfället är mellan 60-90 minuter långt.

Hitta det tema du är intresserad av och gör en intresseanmälan nedan. Vi står för innehållet och du ansvarar för att bjuda in övriga styrelsen och eventuella andra praktiska frågor.

Utbud utbildning

Hitta det tema du är intresserad av och gör sedan en intresseanmälan nedan.

Utbildningen vänder sig till er som vill lära er mer om löneprocessen. Ni får kunskap om hur en löneprocess fungerar, vad den fackliga rollen är och vilka verktyg ni har. Ni kommer också att få råd och tips kring förberedelsearbete, vad ni bör tänka på mötet med arbetsgivaren och hur ni kan stötta och peppa medlemmar. Tillsammans kommer ni i styrelsen att kunna diskutera utmaningar på er arbetsplats och utifrån förutsättningarna i ert löneavtal.  

Till webbinarium

För oss som fackliga företrädare är MBL ett av våra viktigaste verktyg. Vi får inflytande och arbetsgivaren får ett värdefullt bollplank. Hur är det då tänkt att funka? Hur vet ni om arbetsgivare ska informera eller förhandla? Kan arbetsgivaren kräva tystnadsplikt? Och vad kan ni göra om arbetsgivaren brister i sina skyldigheter?

Utbildningen vänder sig till er som vill få mer kunskap om grunderna i MBL men också svar på hur ni kan agera i vardagen. Tillsammans kommer ni i styrelsen också att kunna diskutera utmaningar ni har på just er arbetsplats.

Till webbinarium

Hur går en arbetsbristprocess till? Vad innebär rollen som förtroendevald? Och vad innebär turordning egentligen? Här går vi igenom hur en arbetsbristprocess går till, vanliga begrepp ni stöter på och hur ni på bästa sätt kan företräda medlemmarna.

Utbildningen riktar sig till en styrelse som vill veta vad som gäller för att det känns oroligt på arbetsplatsen och/eller ska påbörja en arbetsbristprocess. Är ni redan en bit in i processen kan vi stödja er bättre på andra sätt, kontakta forhandling@sverigesingenjorer.se.

Till webbinarium

Beroende på vilket avtalsområde ni omfattas av och vilket kontaktförbund ni har, kan ni bli hänvisade till annat Sacoförbund än Sveriges Ingenjörer för att få stöd till aktiviteter.

Intresseanmälan

Senast uppdaterad 2021-05-07
Till toppen