Kalendarium

Juni
4

Soft Skills - Hur utvecklar jag min sociala förmåga?

Intresset för så kallade soft skills ökar, men vad innebär det?

Soft skills kan handla om sociala färdigheter, kommunikationsförmåga, social intelligens samt attityder.

LinkedIn har listat de viktigaste soft skillsen enligt följande ranking:
1. Kreativitet
2. Övertalningsförmåga
3. Samarbetsförmåga
4. Anpassningsförmåga
5. Emotionell intelligens

För de allra flesta människor är det lättare att se hur och vad andra gör, men svårare att själv göra. Kan jag till exempel påverka mina kollegors beteende och få dem att bli trevligare? Hur gör jag för att få min röst hörd, när det tar emot och är svårt? Även när jag känner mig genomtänkt och smart, så når jag inte alltid fram. Kan jag öva upp min sociala förmåga?

Arbetslivet ställer allt större krav på förmåga att kommunicera och interagera med andra och det är inte alltid så enkelt som det låter. Möjligheten att påverka är större kopplat till sitt eget beteenden, men det kräver både självinsikt och mod. Det och mycket mer kommer Sofia Norberg prata om på detta webbinarium.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se
 
Varmt välkommen!

Sofia Norberg

Föreläsare

Sofia Norberg
Civilingenjör

Civilingenjören som arbetar med människors beteenden på jobbet. Sofia Norberg är föreläsare, ledarskapskonsult, coach/rådgivare och författare. Den viktigaste utgångspunkten i Sofias arbete är att vi behöver kunskap om oss själva för att effektivt kunna använda vårt förnuft.

Vi måste kunna samspela med andra människor, göra oss förstådda i sociala relationer, kunna tolka, förstå, respektera och hantera oss själva i kontakt med andra. Sofia har en förmåga att sätta ord på tankar och svårigheter som är svåra att formulera. Tyngre ämnen blir tillgängliga och levande.

Etiketter:
  • Webbinarium
  • Dag och tid: 4/6 12:00-12:45
  • Passar för: Medlem, Icke-medlem
  • Anmäl innan: 4 juni
Länk till webbinariet skickas i bekräftelsemailet du får efter din anmälan.
Etiketter:
  • Passar för
  • Distrikt eller stad
  • Typ av event
  • Ämne

April

Maj

Juni