Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Vägen in i arbetslivet

Nu när examen närmar sig så närmar sig också en stor förändring i livet. Arbetslivet skiljer sig en hel del från livet som student, inte bara genom att man rent praktiskt arbetar istället för att studera.

Datum: 18 maj 2022
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Student
Sista anmälningsdag: Idag

Att ta examen och söka sitt första jobb kan vara spännande och nervöst på samma gång. Ingångslönen är till exempel otroligt viktig. Den kan vara avgörande för din framtida löneutveckling, men vilken nivå är rimlig? Med våra tips kan du öka dina chanser till ett mer pricksäkert jobbsökande.

Det här webbinariet förbereder dig för, en del i alla fall, livet som väntar efter examen.  Caroline Sahlén och Viktor Rosencrantz kommer under webbinariet gå igenon allt du behöver veta inför arbetslivet. Bland annat vad som ska finnas med i ett anställningsavtal, hur du löneförhandlar och vad du ska begära i ingångslön som nyexaminerad högskole- eller civilingenjör.

Förbered dig inför ditt arbetsliv genom att delta i ett interaktivt webbinarium där du har möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Föreläsare

Viktor Rosencrantz

Ombudsman, Sveriges Ingenjörer

Viktor har arbetat på förbundet i snart fyra år och är i grunden jurist. Han kom in i rådgivningen under studietiden och satt då och besvarade medlemmarnas frågor.

Caroline Sahlén

Samordnare, Sveriges Ingenjörer

Caroline Sahlén är samordnare på studentverksamheten. Hon är utbildad nationalekonom som arbetar på Sveriges Ingenjörer med karriärfrågor och stöd till studerande medlemmar.

Till toppen