Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Byta jobb – vad händer med din pension?

De flesta som byter jobb gör det för att få mer intressanta arbetsuppgifter samt för att få en högre lön. Det få tänker på är hur detta kommer att påverka sin pension.

Datum: 28 september 2022
Tid: 17:30 - 19:30
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Celsiussalen, Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46
Anmäl innan: 28 sep

Får du en högre lön får du sannolikt en högre pension också, men vid vissa tillfällen bör man vara lite extra uppmärksam.

Under denna föreläsning kommer vi att gå igenom hur pensionen för de största avtalsområden ser ut och vad som händer när man byter mellan dem. Förutom att du byter inom dessa så har du kanske jobbat på arbetsplatser där man inte har kollektivavtal men där det ändå finns en tjänstepension eller så har du valt att kliva ur en tjänstepension till förmån av en alternativ lösning som t ex 10-taggare.

Under föreläsning går vi igenom hur detta påverkar din pension och hur dessa betalas ut. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren under föreläsningen. Logga gärna in på minpension.se för att se vilka tjänstepensioner du har så kommer du att få ut mer av föreläsningen.”

Föreläsare

Stefan Holmberg

Pensionsspecialist hos Sveriges Ingenjörer

Stefan är pensionsspecialist hos Sveriges Ingenjörer och har arbetat med pensioner och försäkringar i över 30 år. Han är certifierad rådgivare och utbildar även på Handelshögskolans Livdiplomprogram.

Till toppen