Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Sverige och världen - vad händer med ekonomin?

Vad händer med ekonomin och hur ska företagen navigera på en allt mer komplex världsmarknad? På det här webbinariet får du en inblick i det rådande ekonomiska läget i Sverige och världen.

Datum: 03 mars 2023
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 3 mar

Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, kommer att prata om de globala utsikterna och effekter på Sverige och svensk ekonomi. Faller inflationen tillbaka under nästa år så att centralbankerna inklusive Riksbanken kan ta det lite lugnare? Hur går det med energikrisen i Europa och de ökade geopolitiska spänningarna med allt större inslag av industripolitik? Hur går det i Kina när man släppt på Covid-restriktionerna?

Alla dessa faktorer påverkar en liten öppen ekonomi som den svenska med ett stort beroende av öppenhet och handel med omvärlden. Att riskpremien för globalt verksamma företag har ökat är påtagligt så det gäller att vara skicklig på att navigera på den globala marknaden

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare och moderator

Lena Sellgren

Chefsekonom Business Sweden

Lena har tidigare erfarenhet från tjänster på bland annat Finansdepartementet, Konjunkturinstitutet och Nordea. Hon deltar regelbundet i den offentliga debatten och media både i Sverige och internationellt och är bland annat krönikör i tyska affärstidningen Handelsblatt.

Anna Klaesson

Rekryterare och moderator

Anna Klaesson jobbar som rekryterare hos Sveriges Ingenjörer och har en bred erfarenhet av rekrytering genom synlighet och kampanj. Anna utbildar kontinuerligt våra förtroendevalda för att de ska lyckas bättre att rekrytera nya medlemmar.

Till toppen