Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Nätverksträff - Lön

Nätverksträff för dig inom privat sektor. 

Datum: 09 mars 2023
Tid: 09:00 - 10:00
Passar för: Förtroendevald
Digitalt
Anmäl senast: 6 mar

Vilka tillfällen under året kan jag som förtroendevald stötta medlemmar i lönefrågor? Vilka verktyg finns för att stötta och peppa? Hur kan medlemmarna vara en hävstång i det lokala arbetet med lön och löneutveckling?

Välkommen till nätverksträff för dig som är förtroendevald inom privat sektor. Du får inspiration och erfarenhetsutbyte med andra i samma roll. Träffarna leds av en ombudsman och du har också möjlighet att ställa frågor. Du förväntas delta aktivt då nätverksträffarna bygger på dialog mellan er förtroendevalda.

Tema lön

Lön som ämne engagerar och brukar vara det som medlemmar ställer mest frågor kring. Det finns flera tillfällen under året när medlemmarna ska och borde prata lön: i sitt lönesamtal under lönerevisionen, vid interna byten och befordringar. Det kan också handla om förändringar i tjänsten såsom högre krav, större ansvar osv. Som förtroendevald är du ett värdefullt stöd i dessa situationer. Därför kommer vi på denna träff att fokusera på konkreta tips på hur du kan stötta och peppa i lönefrågor.  

Det är medlemmarna själva som är huvudpersonerna när det gäller att förändra sin lön och de har ansvar att vara aktiva och att ställa krav på arbetsgivaren. Det är ju medlemmarna som bäst känner till vad de gör och kan argumentera för att de gör ett bra arbete. Men du som förtroendevald kan hjälpa dem att skapa goda förutsättningar för att få en bra lön och den goda löneutveckling de förtjänar.

Med hjälp av medlemmarna kan du också få stöd och argument i dina diskussioner med arbetsgivaren.

På träffen får du:

  • utbyta erfarenheter med andra förtroendevalda
  • ta del av ombudsmannens expertråd
  • tips om verktyg att använda i dialogen med medlemmar

Vet du redan nu vad du skulle vilja att vi tar upp på temat, kan du skicka in frågor till kurs@sverigesingenjorer.se 

Är du medlem hos Akavia - läs mer här.

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen