Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Nätverksträff - MBL

Medbestämmandelagen är ett av våra viktigaste verktyg som fackliga företrädare. Samtidigt vet vi att lagen inte alltid fungerar friktionsfritt och därför ägnar vi denna träff åt utmaningar som du som förtroendevald stöter på – och tips på hur du kan hantera dem.

Datum: 16 november 2023
Tid: 09:00 - 10:00
Passar för: Förtroendevald
Digital
Anmäl senast: 9 nov

Välkommen till nätverksträff för dig som är förtroendevald inom privat sektor. Du får inspiration och erfarenhetsutbyte med andra i samma roll. Träffarna leds av en ombudsman och du har också möjlighet att ställa frågor. Du förväntas delta aktivt då nätverksträffarna bygger på dialog mellan er förtroendevalda.

Tema MBL

Det är arbetsgivaren som ansvarar för verksamheten och leder arbetet, men genom dig som är förtroendevald har medlemmarna möjligheten att påverka och komma med förslag. På så sätt kan arbetsgivaren och anställda bidra med olika perspektiv vilket leder till bättre beslut. Genom kontakt med medlemmarna har du ofta kunskap och inblick i verksamheten som arbetsgivaren annars inte skulle få ta del av. För att kunna bidra förutsätts förstås att du får insyn i verksamheten, kommer in tidigt i processen och kan komma för frågor och förslag.

Under träffen kommer vi att diskutera utmaningar i MBL-arbetet. Vi diskuterar också förslag på hur du kan göra i praktiken för att vara framgångsrik.

På träffen får du:

  • utbyta erfarenheter med andra förtroendevalda
  • ta del av ombudsmannens expertråd
  • tips om verktyg att använda i dialogen med medlemmar

Har du frågor eller vet du redan nu vad du skulle vilja att vi tar upp på temat, kan du skicka in frågor till kurs@sverigesingenjorer.se 

Är du medlem hos Akavia - läs mer här.

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen