Sveriges Ingenjörer
Utbildning

Föreläsning - Hur funkar nya LAS-reglerna?

Hösten 2022 fick vi nya regler i LAS och en ny Trygghetsöverenskommelse. Hur funkar de nya reglerna i praktiken och vilka erfarenheter har vi gjort?

Datum: 28 november 2023
Tid: 08:30 - 09:15
Passar för: Förtroendevald
Digital
Anmäl senast: 21 nov

LAS gäller för arbetsgivare som saknar kollektivavtal. För dig som arbetar hos en arbetsgivare med kollektivavtal gäller Trygghetsöverenskommelsen. Denna överenskommelse har tecknats mellan Svenskt Näringsliv och PTK och är en helhet av LAS och av Huvudavtalet (Huvudavtalet om trygghet, omställning och anställningsskydd). Trygghetsöverenskommelsen började gälla den 1 oktober 2022. Vilka reflektioner och erfarenheter kan vi dra efter ett år?

Välkommen till föreläsning med Sveriges Ingenjörers experter Camilla Frankelius, förhandlingschef och Magnus Bäckström, enhetschef för Juridik. Camilla och Magnus resonerar om hur de nya reglerna har fallit ut i praktiken och om det är några särskilda delar du som förtroendevald bör vara observant på i det lokala fackliga arbetet. Föreläsningen vänder sig till dig som är förtroendevald inom privat sektor.

Föreläsningen pågår under en halvtimme och sedan avslutar vi med frågestund. Vet du redan nu att du har frågor temat, kan du skicka in dem till kurs@sverigesingenjorer.se 

Har du praktiska frågor om föreläsningen? Kontakta kurs@sverigesingenjorer.se  

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen