Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Nätverksträff - Lönekartläggning och analys

För dig som är förtroendevald och ska delta i arbetet med lönekartläggning och analys. Du får dela erfarenheter och inspireras inför ert kommande arbete. Träffen vänder sig till förtroendevalda inom privat sektor, kommun och region.

Datum: 14 mars 2024
Tid: 13:00 - 14:00
Passar för: Förtroendevald
Digital
Anmäl senast: 7 mar

Lönekartläggning och analys är något som diskrimineringslagen anger att alla arbetsgivare ska göra varje år. Syftet är att komma till rätta med osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. 

Denna nätverksträff kombinerar vi med vårt webbinarium på samma tema. Fyll först på din kunskapsbank genom att se webbinariet för att sedan diskutera och dela erfarenheter på träffen.

I webbinariet får du svar på frågor som:

  • Vad ingår i lönekartläggning och analys och hur kan arbetet gå till
  • Vad innebär arbetsvärdering och vad bör ingå
  • Den fackliga rollen – vad är din roll och hur du kan bidra
  • Vad kan du som förtroendevald göra om kartläggning inte genomförs eller om ni inte håller med om resultatet på arbetsgivarens analys

Se webbinariet.

Nätverksträffen ägnar vi åt erfarenhetsutbyte. Vi diskuterar vad som är din fackliga roll och hur kan du bidra. 

Vet du redan nu andra frågor på temat som du skulle vilja att vi tar upp på nätverksträffen, kan du skicka in frågor till kurs@sverigesingenjorer.se Hit kan du också vända dig med eventuella frågor om träffen. 

Träffen genomförs via Microsoft Teams vilket innebär att ditt namn och din bild kommer vara synligt för andra deltagare. Genom att anmäla dig godkänner du detta.

Är du medlem hos Akavia - läs mer här.

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen