Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Hävstångspunkter: Var kan vi ingripa i system för omställning mot en hållbar framtid?

Vad är hävstångspunkter och på vilket sätt är de en del i att trigga förändring mot hållbar utveckling? I detta webbinarium med Fredrika Yngwe presenteras ramverket och exempel på aktivering av hävstångspunkter i praktiken. 

Datum: 05 april 2024
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 5 apr

I en trögrörlig omvärld behöver vi lösningar, inte minst ingenjörsskap, som ingriper i system för att trigga förändring mot hållbar utveckling. Via systemteori har sätt att ingripa i system identifierats - i form av hävstångspunkter - för att åstadkomma förändring. Under det här webbinariet presenterar Fredrika Yngwe, framtidsstrateg på Planethon, ramverket och exempel på aktivering av hävstångspunkter i praktiken. Det kommer även ges möjlighet till kort diskussion kring hur ingenjörer använder och kan använda hävstångspunkter för systemförändring. 

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Fredrika Yngwe

Framtidsstrateg på Planethon

Fredrika är framtidsstrateg på Planethon. Hon använder systemteori, framtids- och hållbarhetsforskning, och fiktion för att aktivera hållbar utveckling. Tidigare har hon bland annat drivit framtidsprocesser för och med Näringsdepartementet, WWF, och Samsung, skrivit noveller i genren Cli-Fi (klimatfiktion), föreläst om framtidsarbete och framsyn, transformation och regenerativ design, samt arbetat med hållbarhetsstrategi inom handel. 

Staffan Bjurulf

Moderator och utredare, Sveriges Ingenjörer

Staffan, en ekonom med en passion för natur och utveckling, har arbetat på Sveriges Ingenjörer sedan 2014. Från våren 2023 är han handläggare för Miljöfonden. Han finner det spännande att bidra till att Swedbank Humanfonds medel stöder Sveriges Ingenjörers Miljöfond i sitt arbete för en bättre fysisk miljö och lösningar på miljöproblem. 

Till toppen