Fackligt stöd för dig som chef

Som chef kan du välja om du vill bli företrädd av den lokala klubben/akademikerföreningen, eller vända dig direkt till förbundet. För en del av våra medlemmar passar det bäst att endast vara medlem centralt.

 

Du kan få fackligt stöd av oss inom följande områden

Du får förhandlingshjälp om det uppstår problem i din anställning. Kontakta Rådgivningen, 08-613 80 00. Förbundets ombudsmän har förhandlingserfarenhet från både små och stora företag, offentlig verksamhet och från högskoleområdet.

Uppstår det problem på jobbet, kontakta oss. Hos oss finns experter på arbetsvillkor, lön, arbetstider, lönefrågor osv specifikt för chefer. Som medlem kan du alltid konsultera oss och vi står redo att stötta dig.

Skulle det bli en tvist med din arbetsgivare har du förbundets ombudsmän och jurister med arbetsrätt som specialitet bakom dig. Vi företräder dig och förhandlar för dig. En sådan juridisk process kan kosta en enskild person hundratusentals kronor.

Vi träffar avtal som ger dig möjlighet att själv påverka lön, anställningsvillkor och karriär. Vi tecknar avtal på hela arbetsmarknaden, i praktiskt taget alla branscher. Med ett kollektivavtal kommer allt med – pension, löneutfyllnad vid föräldraledighet, semesterlön, kompetensfrågor och så vidare.

Senast uppdaterad 2019-03-07