Affärsjuridisk rådgivning

Du som driver ett företag kan emellanåt behöva juridisk rådgivning för att lösa ett problem. Som medlem och egenföretagare kan du få upp till två timmars gratis konsultation.

Vi erbjuder dig rådgivning antingen från förbundets egna jurister eller från en affärsjuridisk advokatbyrå, Hellström Advokatbyrå. Om du behöver mer hjälp kan du själv avtala med advokatbyrån om en fortsättning till ett rabatterat pris.

Vanliga frågor som vi hjälper till med:

  • Ge råd i en tvist
  • Hjälpa till att kontrollera avtal. Vanligt är konsultavtal och aktieägaravtal
    tolkning av avtal.

En del frågor som vi inte kan hjälpa till med:

  • Skattefrågor
  • Vara ombud i domstol
  • Författa avtal
  • Arbetsgivarfrågor

Vill du ha hjälp så är det enklast om du börjar med att skicka ett mejl till forhandling@sverigesingenjorer.se där du beskriver situationen och bifogar relevanta dokument. Ju mer du kan berätta från början, desto lättare blir det för oss att hjälpa dig. Vi hör sedan av oss och besvarar dina frågor eller pekar ut vad som kan göras. Glöm inte att ange ditt telefon- och medlemsnummer i mejlet.

Relevanta event

Många småföretagare tvekar inför offentlig upphandling, delvis beroende på okunskap. Skaffa dig en bättre bild av vad det innebär att sälja till det offentliga Sverige. Under november arrangerar vi därför eventet "Hur säljer man till offentlig sektor?" i Malmö, Göteborg och Stockholm.


Läs mer och anmäl dig till tillfället i Malmö den 20 november.
Läs mer och ammäl dig till tillfället i Göteborg den 21 november.
Läs mer och anmäl dig till tillfället i Stockholm den 29 november.