Förmåner för dig som chef

För dig som är chef och medlem erbjuder vi flera specialförmåner, tjänster och aktiviteter som du har nytta av i ditt ledarskap och i din utveckling som chef.

Utveckla dig i din chefsroll

Vi vill hjälpa dig lyckas i ditt ledarskap. Här ser du några av de möjligheter vi erbjuder dig att ta del av.

Sveriges Ingenjörers utbildning Leda innovation utvecklar din kompetens kring att leda och organisera innovation och affärsutveckling. Som deltagare får du de verktyg du behöver för att se innovationsmöjligheter, sälja in dem och tydliggöra affärsnyttan. Programmet riktar sig till dig som är ingenjör och chef.
Läs mer om Leda innovation.

Som chef har du ett stort ansvar för utvecklingen av dina medarbetare och din organisation – det ska synas på lönen. På Saco Lönesök kan du filtrera på chefer i samma position och utbildning som du för att frå fram en bild av hur du ligger till i statistiken.
Till Saco Lönesök.

Hos oss har du tillgång till ett stort utbud av seminarier och intressanta workshops med fokus på ledarrollen. Du får inspiration, konkreta tips och verktyg som direkt kan appliceras i vardagen och gör dig till en bättre ledare.
Besök vårt kalendarium och välj "Chef" för att se alla event. 

Chefsmentorprogrammet vänder sig både till dig som är ny i chefsrollen och till mer erfarna ledare. Du får en unik möjlighet att utvecklas i din ledarroll och chans att utöka ditt nätverk med andra ingenjörschefer. Du får dessutom utbildning i olika ämnen som förändringsledarskap och kommunikation.
Läs mer om mentorprogrammet för dig som chef.

Att ingå i ett chefsnätverk kan vara ett stöd oavsett om du är nybliven chef eller om du har varit chef länge. I våra chefsnätverk hittar du likasinnade att bolla idéer och dela kunskap och erfarenheter med.
Läs mer om våra chefsnätverk.

Som chef kan du välja om du vill bli företrädd av den lokala föreningen, eller vända dig direkt till förbundet. En del medlemmar med chefsposition väljer att endast kvarstå som medlem centralt och få råd, stöd och förhandlingshjälp från våra ombudsmän på kansliet.
Läs mer om chefsstödet.

Som chef kan du alltid ringa vår rådgivning när du behöver ett snabbt svar på frågor som rör din situation på jobbet. I Rådgivningen möts du bland annat av våra ombudsmän som är ditt stöd i allt som rör arbetslivet. Du kan ställa frågor om exempelvis problem på jobbet, varsel eller arbetsmiljö. Ring oss på 08-613 80 00 eller skicka ett mail till forhandling@sverigesingenjorer.se

Det är inte alltid lätt att vara chef och att få tid till egen utveckling kan vara en utmaning. Tillsammans med oss får du coachning som hjälper dig att utvecklas. Coachen stöttar dig med att själv hitta svaren på dina frågor kring ledarskap och karriär.
Läs mer om coachning för dig som chef.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer och Akademikernas a-kassa kan du få 80 procent av din inkomst, upp till 100 000 kronor brutto i 150 dagar, om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Du kan även teckna en tilläggsförsäkring som förlänger ersättningen med 180 dagar.
Läs mer om inkomstförsäkringen (Extern sida).

För en person i företagsledande eller jämförbar ställning gäller inte lagen om anställningsskydd. Det är därför viktigt att du försäkrar dig om ett avtal som ger dig trygghet både under och efter anställningen.
Läs mer här.

Är du intresserad av chef- och ledarskapsfrågor? Prenumerera på Sacos nyhetsbrev för chefer här.

Som chef har du fått förtroendet att leda dina medarbetare och ansvara för deras välbefinnande på arbetsplatsen. Här hittar du konkreta råd och tips på hur du kan skapa goda förutsättningar för dina medarbetare.

Läs mer om hur du stöttar medarbetarnas välbefinnande.

En stor del av våra medlemmar som är i chefsposition har resultatlön. Här kan du läsa mer om hur vi resonerar kring de villkor som bör gälla.

Läs mer om resultatlön.

Senast uppdaterad 2019-03-07