Förmåner för dig som egenföretagare

För dig som är eller vill bli egenföretagare erbjuder vi specialförmåner och tjänster som hjälper dig i alla skeden som företagare.

Sveriges Ingenjörer har samarbetsavtal med Akademikerförsäkring, If och Danske Bank avseende speciella försäkringar och erbjudanden för dig som driver eget.

Läs mer och ta del av erbjudandet här.

Hur mycket ska man ta betalt? Även om marknadspris råder är det stora variationer över bransch, geografi, ålder och erfarenhet. Det kan därför vara svårt att veta vad som är rätt pris. Med den här förmånen får du hjälp.

Logga in får att ta del av vår arvodesberäkning och timprisstatistik

Hos oss har du tillgång till seminarier och workshops med fokus på företagande. Du får inspiration och konkreta tips och verktyg som direkt kan appliceras i vardagen och gör dig till en bättre företagare.

Till våra seminarier.

Du som driver ett företag kan emellanåt behöva juridisk rådgivning för att lösa ett problem. Som medlem och egenföretagare kan du få upp till två timmars gratis konsultation. Läs mer om förmånen här.

Varför uppfinna hjulet igen? Använd våra kommenterade checklistor som utgångspunkt när du ska skriva avtal med andra företag, kompanjoner eller med anställda.
Logga in för att ta del av checklistorna.

Att starta eget är mångas dröm, men för att ett företag ska överleva krävs mycket arbete. Ta del av vår guide för dig som vill starta eget här.

Som egenföretagare kan du vara medlem i Akademikernas a-kassa och ha rätt till ersättning vid arbetslöshet. Sveriges Ingenjörers inkomstförsäkring gäller också för dig som är egenföretagare. Läs mer om inkomstförsäkringen här.

Som egenföretagare kan du ringa vår rådgivning när du behöver ett snabbt svar på frågor som rör din situation på jobbet. Ring 08-613 80 00 eller mejla forhandling@sverigesingenjorer.se.

LinkedIn-tips för dig som egenföretagare

Anders Hallgren, verksamhetsutvecklare förmåner och service till egenföretagare, föreslår att du nyttjar vår förmån LinkedIn-granskning. LinkedIn är enligt Anders ett utmärkt yrkesnätverk även för dig som egenföretagare. Här delar han med sig av sina bästa tips.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer får du en kostnadsfri granskning av din LinkedIn-profil.

Fem tips för att lyckas som egenföretagare på LinkedIn

1. Ställ dig frågan ”Vem är jag på LinkedIn?”. Fundera på om du vill använda nätverket för att hitta kunder eller nätverka med andra ingenjörer.

2. Fundera på fem nyckelord som du vill ska beskriva dig. Vad är du bra på, vad gör dig unik och vad är din expertis? Hitta orden som du sedan väver in i rubriker och under erfarenheter i din LinkedIn-profil.

3. Sträva efter att bli en person som andra vill ta kontakt med på LinkedIn genom förfrågningar, idéer eller förslag.

4. Vässa din profil genom att ha en professionell bild, en yrkesrubrik som sticker ut från mängden och det allra viktigaste – en sammanfattning som fångar vem du är, vad du gör och var du är på väg. Undvik att sälja dina tjänster i sammanfattningen, däremot kan du länka till hemsida, dokument och media. Var personlig och undvik jargonger på LinkedIn.

5. Gå med i grupper som är relevanta för ditt yrke och din bransch. Följ diskussioner, kommentera och våga ställ frågor.