• Jobbdetaljer

  Publicerat datum: 2021-08-18

  Område/Avdelning: Ombudsman

  Plats: Stockholm

  Senaste ansökningsdag: 2022-06-30

  Kontaktperson

  Namn: Susanne Närding

  Titel: HR-Generalist

  Epost: susanne.narding@sverigesingenjorer.se

  Telefon: 08-613 81 36

Ombudsman

Spontanansökan ombudsman

Vi har löpande behov av att rekrytera ombudsmän till oss på Sveriges Ingenjörer. Genom att registrera din ansökan på denna annons så vet vi att du är intresserad av att arbeta som ombudsman hos oss. Vi kommer kontakta dig när vi har behov av att förstärka vår organisation.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som ombudsman innebär att du biträder och företräder medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare. Du ger kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i anställningsfrågor. Därutöver kommer du också hålla utbildningar och seminarier främst för förtroendevalda men även för medlemmar.

Förhandlingsavdelningen består av fem enheter– tre som ansvarar för kollektivavtal och medlemmar inom arbetsmarknadssektorerna – industrisektorn, tjänstesektorn och den offentliga sektorn. En enhet som inriktar sig mot utvecklingsfrågor samt en enhet som är ett administrativt stöd och ansvarar för utbildningsverksamheten samt vår rådgivning. Du kommer att tillhöra en enhet men du kommer ge rådgivning till och förhandla för medlemmar inom alla sektorer på arbetsmarknaden. På förhandlingsavdelningen finns cirka 50 ombudsmän, 4 rådgivare och 7 administratörer. Ombudsmännen har sin placering i Stockholm, Malmö eller Göteborg.

Vi söker dig som

 • troligen har jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen
 • har goda kunskaper inom arbetsrätt
 • har erfarenhet av förhandling
 • har god kunskap om arbetsmarknadens parter
 • trivs med att tala inför grupp
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från arbetstagar-/arbetsgivarorganisation och/eller HR eller motsvarande

Som person har du förmågan att lösa problem med gott omdöme och sunt förnuft. Du har lätt för att skapa kontakter samt bygga långsiktiga relationer och du har en mycket god kommunikativ och social förmåga. Du tar egna initiativ, är analytisk samt serviceinriktad.

Arbetet är utmanande men du arbetar under stort eget ansvar och möjligheterna till personlig utveckling är stora. Du har stor möjlighet att påverka dina arbetstider och hur du lägger upp ditt arbete, detta gör du tillsammans med din närmsta chef. Resor inom hela landet kan förekomma.

Du erbjuds

Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden kommer du till ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

Det är högt till tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du.

Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare följer Teknikavtalet samt lokala avtal upprättade i samverkan. Tjänstepension enligt ITP-planen ingår.

Övrigt

Fackliga företrädare är Johanna Bång Akademikerföreningen samt Lotta Ljungqvist Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00.

Detta är en spontanansökan till rollen som ombudsman hos oss. Vi kommer kontakta dig om vi har en lediga tjänster som vi tror passar din profil. Du kan när som helst logga in i systemet och dra tillbaka din ansökan eller skicka ett mail till susanne.narding@sverigesingenjorer.se så gör vi detta åt dig. Välkommen med din ansökan!

Ansök

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

Till toppen