Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 255 träffar

Nyheter 1 februari 2023

Hur går det till vid neddragningar?

Vilka regler gäller när en arbetsgivare gör neddragningar? Finns det någon skillnad om arbetsplatsen har kollektivavtal? Förbundet hjälper med vägledning och råd. Nyligen pratade förbundets chefsjurist om just detta i TV4 Nyhetsmorgon 

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 230201 Neddragningar- hur funkar det?
Nyheter 1 februari 2023

Nominera till Teknologrådet

Under februari söker vi 14 studentmedlemmar till Teknologrådet med uppgift att företräda studenterna vid förbundets Ingenjörsfullmäktige den 19-21 november i år.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 230201 Nominera studenter
Nyheter 23 januari 2023

Rekordstor medlemsökning 2022

Under 2022 växte förbundet med drygt 5700 medlemmar. Aldrig förr har Sveriges Ingenjörer välkomnat så många nya under ett och samma år. Lön, arbetsmiljö och anställningsavtal tillhörde de ämnen som engagerade medlemmarna mest. 

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 230123 Medlemssiffror för 2022
Opinion 23 januari 2023

Offentliga sektorns rekryteringsproblem hotar tillväxt och omställning

Den offentliga sektorn är inte lika attraktiv som den privata för ingenjörer, vilket gör att myndigheter, regioner och kommuner har svårt att rekrytera. Det visar förbundets nya rapport.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 210123 Offentliga sektorns rekrytering
Avtal23 16 januari 2023

Arbetstid i fokus för konsultföretags avtalsförhandlingar

Nu startar avtalsförhandlingarna även för konsultföretagen. Kraven har nu överlämnats till arbetsgivarna.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 230116Innovation-avtalskrav
Avtal23 12 januari 2023

Förhandlingarna startar för IT- och telekomföretagen

Nu sätter avtalsförhandlingarna i gång även för tjänsteföretagen. Först ut är it- och telekomföretagen där kraven nu har överlämnats till arbetsgivarna.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 230112 It/telekom-avtalskrav
Opinion | Debatt 5 januari 2023

DEBATT: "Försvarssektorn måste bli bättre på att attrahera ingenjörer"

Sveriges försvarsförmåga måste öka och konkurrensen är stenhård om både försvarsmateriel och kompetens. Att attrahera rätt kompetens blir avgörande för att möta det nya säkerhetsläget. Men med de löner och karriärvägar som myndigheterna i försvarssektorn erbjuder i dag står vi inför en jätteutmaning. Det skriver förbundsordförande och chefen för Offentlig sektor, på Ny Tekniks debattsida.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 230105 "Försvarssektorn måste bli bättre på att attrahera ingenjörer"
Avtal23 21 december 2022

Startskottet har gått för industriförhandlingarna

Nu startar avtalsförhandlingarna inom industrin: den 21 december lämnades avtalskraven över till arbetsgivarna. Sveriges Ingenjörer yrkar på en rad förbättringar av avtalen.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221221 Start för industriförhandlingar
Opinion | Debatt 20 december 2022

Upprätta standardavtal – för att hjälpa ukrainare

Sveriges Ingenjörer välkomnar att Arbetsförmedlingen (Af) för en dialog med departementet för att hitta en lösning för ukrainare att göra praktik i Sverige. Förslagsvis kan Af och Kammarkollegiet ta fram ett standardavtal för försäkringsskydd. Förbundsordförande Ulrika Lindstrand i sluteplik på Expressen Debatt. 

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221220 Slutreplik Expressen Debatt
Förtroendevald | Medlem | Avtalsrörelse | Avtal23 21 december 2022

Presskonferens: Kravväxling inför avtalsrörelsen

Onsdag 21 december går startskottet för förhandlingarna i avtalsrörelsen 2023. Följ presskonferensen live, då förbundet tillsammans med Unionen och IF Metall överlämnar sina yrkanden till arbetsgivarsidan.

Startsida / Kalendarium - aktuella event / 221221 Presskonferens - kravväxling
Till toppen