Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

94 träff på

Opinion 2 december 2022

Mindre krångel ger bättre snurr på vindkraften

Havsbaserad vindkraft kan snabbt ge Sverige högre elproduktion för att öka takten i den gröna omställningen. Långa och krångliga processer bromsar utvecklingen, men det finns andra länder som har bättre fungerande system.

Läs hela
Aktuellt Nyheter Opinion Debatt

Aktuellt, pressrum och kontaktuppgifter

Här finns allt samlat pressmaterial som bilder, logotyp, det senaste om vad som händer i förbundet med debattartiklar och pressartiklar, kontaktuppgifter och länkar.
Opinion 8 november 2022

Höstbudgeten saknar kompetenssatsningar

I regeringens höstbudget saknas tillräckliga satsningar på det livslånga lärandet och kompetensutveckling. Sveriges Ingenjörer ser behov av större investeringar i landets tekniska kompetens för långsiktig konkurrenskraft.

Läs hela
Opinion 27 oktober 2022

Unga kvinnor med bra mattebetyg väljer bort ingenjörsutbildningar

En ny rapport från Sveriges Ingenjörer visar att ingenjörsutbildningarna inte attraherar tillräckligt många av de studenter som har rätt förutsättningar att klara dem. Det är för många tjejer med bra förkunskaper i matematik som väljer bort ingenjörsutbildningarna.

Läs hela
Opinion Debatt 26 oktober 2022

DISTRIKT: Stora problem inom hela samhällssektorn

Distriktsordförandena för Västmanland och Örebro läns skriver på VLT Opinion om att det allmänna försörjningsläge måste växlas upp till turbofart.

Läs hela
Opinion Debatt 21 oktober 2022

DEBATT: Industrins klimatomställning är nödvändig!

Klimatomställningen är i högsta grad en facklig fråga och det kräver kompetensstärkande insatser. Det skriver förbundsordförande UIlrika Lindstrand övriga ordföranden i Facken inom Industrin, på Aktuell Hållbarhets debattsida.  

Läs hela
Opinion 18 oktober 2022

Sveriges framtid hänger på kompetens- och energiförsörjningen

Den nya regeringen behöver ta tag i flera frågor som rör omställningen till ett hållbart samhälle. Det finns ingen tid att förlora.

Läs hela
Opinion Debatt 13 oktober 2022

Arbetsmiljöverket blundar för det nya arbetslivet

Tiden har sprungit ifrån Arbetsmiljöverket. Den nya struktur för föreskrifter och allmänna råd som har presenterats tar inte höjd för digitaliseringen och dess effekter på arbetsmarknaden, med hybridarbete som innebär arbete både på kontoret och hemifrån. Förbundets Johan Kreicbergs skriver på Altinget med Akavias samhällspolitiska chef

Läs hela
Opinion 27 september 2022

Avtalen ska inte påverkas av inflation

Inflationen är högre än på mycket länge. Den påverkar hela samhället och därmed också arbetsmarknaden inte minst diskussionen om den kommande avtalsrörelsen, och i nästa steg de lokala löneförhandlingarna.

Läs hela
Opinion 12 september 2022

8 av 10 unga ingenjörer vill bli chef

Det ökade distansarbetet har inte minskat intresset för att bli chef. Nära 80 procent av ingenjörerna under 40 år kan tänka sig att ta en chefsroll. Det visar en ny rapport av Sveriges Ingenjörer.

Läs hela
Till toppen