Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 248 träffar inom "Debatt" & "Nyheter" & "Opinion"

Nyheter

Vinnarna av tårta och biobiljetter

Nomineringarna strömmade in till vår tävling ”Vem vill du fira med en tårta” och det var många som ville dela med sig av det fantastiska jobbet alla förtroendevalda gör ute på arbetsplatserna. Nu kan vi stolt presentera de vinnande förtroendevalda och föreningarna.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / Vinnarna av tårta och biobiljetter
Opinion 2 december 2022

Mindre krångel ger bättre snurr på vindkraften

Havsbaserad vindkraft kan snabbt ge Sverige högre elproduktion för att öka takten i den gröna omställningen. Långa och krångliga processer bromsar utvecklingen, men det finns andra länder som har bättre fungerande system.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221202 Havsbaserad vindkraft
Debatt 2 december 2022

”Lär av danska modellen för vindkraft till havs”

Flera andra länder med goda möjligheter att bygga havsbaserad vindkraft har reformerat sina processer för tillstånds­givning. Men Sverige står kvar och stampar. Förbundet skriver om ny rapport på SvD Debatt. 

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221202 ”Lär av danska modellen för vindkraft till havs”
Nyheter 22 november 2022

Ulrika Lindstrand omvald som förbundsordförande

Ett enhälligt Ingenjörsfullmäktige har idag valt om Ulrika Lindstrand som ordförande för Sveriges Ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221122 Ulrika omvald
Nyheter 22 november 2022

Ingenjörsfullmäktige i korthet

Årets Ingenjörsfullmäktige är avslutat och i och med det har fullmäktigeledamöterna beslutat om förbundets verksamhet och riktning för 2023. Här presenteras i korthet några av de beslut som fattades.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221122 Ingenjörsfullmäktige i korthet
Nyheter 20 november 2022

Nu startar Ingenjörsfullmäktige

Klockan 15 idag söndag 20 november startar årets Ingenjörsfullmäktige och under tre dagar träffas de 95 nyvalda ledamöterna för att besluta om förbundets riktning och verksamhet.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221120 Nu startar Ingenjörsfullmäktige
Debatt | Avtal23 15 november 2022

Arbetsgivarnas argument ger en felaktig bild

Vi kräver löneökningar på 4,4 procent. Arbetsgivarna anser att det är oansvarigt högt. Det håller vi inte med om - kravet är väl avvägt och högst rimligt. Förbundet replikerar Gröna Arbetsgivare och Grafiska Företagen på Arbetet Debatt tillsammans med övriga förbund i Facken inom industrin.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Nyheter / 221115 FI-replik - Arbetet Debatt
Nyheter 9 november 2022

Innovatör får Polhemspriset för visualisering av stora datamängder

Staffan Gestrelius tilldelas 2022 års Polhemspris för utvecklingen av den framgångsrika och visuella mjukvaran Qlikview som kombinerar data från många källor. Nu belönas han av Sveriges Ingenjörer med landets finaste tekniska utmärkelse och en prissumma på 250 000 kronor.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 221109 Polhemspriset 2022
Opinion 8 november 2022

Höstbudgeten saknar kompetenssatsningar

I regeringens höstbudget saknas tillräckliga satsningar på det livslånga lärandet och kompetensutveckling. Sveriges Ingenjörer ser behov av större investeringar i landets tekniska kompetens för långsiktig konkurrenskraft.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 221108 Kommentar på höstbudgeten
Debatt 2 november 2022

Höjt försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare ska inte påverka ingenjörerna

I en artikel på DN Debatt kritiserar Almega regeringens förslag om ett höjt försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare. De påstår att det nya kravet på 33 200 kr i månaden skulle leda till kompetensbrist, och lyfter särskilt fram ingenjörer. Men ingenjörer ska rimligen inte påverkas av försörjningskravet, skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand i en replik. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 221102 Replik DN Debatt
Till toppen