Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 255 träffar

Nyheter 13 oktober 2020

Förlängd avtalsperiod beror av avtalets innehåll

Sveriges Ingenjörer har tillsammans med Facken inom industrin svarat på den avtalsskiss som de opartiska ordförandena lämnat till industrins parter på måndagen. Facken inom industrin är berett att förhandla vidare om ett nytt avtal under förutsättning att löneökningarna är de rätta och att det finns med ytterligare avsättningar till deltidspension eller flexpension.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 201013 Opo-skiss industriförhandlingarna
Nyheter

Framtidens globala arbetsmarknad - hur ser den ut?

Rapporten ”A changing world of work – what does it mean for international development cooperation?”  fördjupar sig i frågorna kring framtidens arbetsmarknad: vad är det för förändringar som sker på den globala arbetsmarknaden, och hur påverkar dessa förändringar utvecklingsländer? 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 201008 Framtidens globala arbetsmarknad - hur ser den ut?
Nyheter 1 oktober 2020

Ingen överenskommelse mellan parterna

I natt strandande förhandlingarna om anställningstrygghet mellan PTK, LO och Svenskt Näringsliv.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 201001 Ingen överenskommelse mellan parterna
Nyheter 30 september 2020

Goda framtidsutsikter i ingenjörsföretagen

Återhämtningen hos ingenjörsföretagen går bra, visar förbundets senaste undersökning bland förtroendevalda i näringslivet. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200930 Goda framtidsutsikter i ingenjörsföretagen
Debatt 28 september 2020

"Ta tillvara digitaliseringens möjligheter i välfärden""

Behovet av en digital infrastruktur och gemensamma nationella spelregler som spänner över samhällets samtliga nivåer är nödvändig för att ta tillvara möjugheter med välfärdsteknik, säkra en god och jämlik välfärd samt frigöra lokala resurser för innovation och verksamhetsutveckling. Det skriver Ulrika Lindstrand och flera andra debattörer på Dagens Samhälles debattsida. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200928 "Ta tillvara digitaliseringens möjligheter i välfärden"
Aktuellt | Nyheter | Opinion | Debatt

Ny nivå för reducerad avgift – fler omfattas

Förbundsstyrelsen har efter ett medlemsförslag fattat beslut om att ändra nivån och modellen för reducerad medlemsavgift så att fler omfattas.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200928 Ny nivå för reducerad avgift – fler omfattas
Debatt 24 september 2020

"Djup pessimism som inte stämmer"

Företrädare för svensk industris arbetsgivare har drabbats av en avgrundsdjup pessimism. I svaret på vår debattartikel målar de utvecklingen för industrin i nattsvarta färger – men bilden måste nyanseras. Det skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand med övriga ordföranden för Facken inom industrin i en slutreplik, på SvD Debatt.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200924 -"Djup pessimism som inte stämmer"
Opinion 21 september 2020

En budget för återstart - inte nystart

Höstbudgeten är en välkommen vitamininjektion för ekonomin. Men för att få till en verklig nystart och om Sverige ska ta kliv framåt krävs ytterligare satsningar på utbildning, innovation, fossilfri energi och digital omställning. Förbundet kommenterar budgetpropositionen för 2021.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200921 En budget för återstart men inte för nystart
Debatt 21 september 2020

Satsa på vidareutbildning för yrkesverksamma

Coronapandemin har satt strålkastarljuset på vikten av det livslånga lärandet. 3000 tjänstemän har varslats inom fordonsindustrin, motorn i svensk ekonomi. Skäl som anges är “att påskynda kompetensskiften som krävs för nya teknologier”. Detta visar hur viktigt det är att vi nu möjliggör kompetensutveckling för medarbetare, skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand på GP Debatt.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200921 Satsa på vidareutbildning för yrkesverksamma
Debatt 18 september 2020

Akademikernas företag får inte slarvas bort i krisen

Coronakrisens konsekvenser är mycket kännbara för egna företagare, där mycket samhällsviktig kompetens finns. Regeringens senaste förslag om stöd till enskilda firmor räcker inte. Nu krävs flera tydliga och snabba insatser, skriver förbundet tillsammans med andra företrädare inom Saco.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 200918 Akademikernas företag får inte slarvas bort i krisen
Till toppen