Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

244 träff på

Nyheter Opinion 17 juni 2020

Minskad FoU hotar återhämtningen

Forskning och utveckling, FoU, är avgörande för att Nordens ekonomier ska förbli konkurrenskraftiga efter coronakrisen, men också för att möjliggöra övergången till ett grönare och mer hållbart samhälle.

Läs hela
Debatt 16 juni 2020

LAS-förslag gör spetsrekrytering svårare för småföretag

Sämre anställningstrygghet i små företag kommer att göra det svårare för dessa att attrahera avgörande kompetens. Förbundets distriktsordförande i Örebro län skriver på Nerikes Allehands debattsida.

Läs hela
Nyheter 12 juni 2020

Rapport från parternas arbetsgrupper inför förhandlingarna om anställningstrygghet

PTK presenterar nu, tillsammans med LO och Svenskt Näringsliv, en rapport som utgör underlag till parternas fortsatta förhandlingar om anställningstrygghet.

Läs hela
Nyheter 11 juni 2020

Så vill egenföretagarna tackla krisen

I en enkät till Sveriges Ingenjörers egenföretagare har Coronakrisens följder och olika stödåtgärder utvärderats. Egenföretagarna vill se åtgärder som uppmuntrar till produktivitet såsom statliga stödköp, infrastruktursatsningar samt utbyggt stöd för utbildning och kompetensutveckling.

Läs hela
Nyheter 3 juni 2020

Nytt kollektivavtal i techbranschen

Sveriges Ingenjörer har förhandlat fram kollektivavtal med techbolaget Paradox. Därmed blir Paradox en av de första större arbetsgivarna med kollektivavtal i den svenska spelutvecklingsbranschen.

Läs hela
Nyheter

Temporary membership fee increase

The Executive Council of the Swedish Association of Graduate Engineers has on the 2 june 2020 decided on a temporary increase of the membership fee. This is in order to secure the financing of the income insurance scheme at a time when unemployment is expected to rise significantly. We have already seen a significant increase of applications to the income insurance among our members during the last months. The whole of the increase will be earmarked for the income insurance. 

Läs hela
Opinion 1 juni 2020

LAS-utredningens förslag gör alla provanställda på livstid

Idag presenterades den utredning av Lagen om Anställningsskydd (LAS) som tillsattes av regeringen och samarbetspartierna inom ramen för Januariavtalet.

Läs hela
Debatt 26 maj 2020

Avtal mellan parterna nödvändigt för att utveckla arbetsrätten

Att politikerna håller sitt löfte och att parterna tar sitt ansvar att utveckla arbetsmarknaden genom att fortsätta att förhandla har en avgörande betydelse för den svenska modellens framtid. Det skriver PTK genom förbundets förhandlingschef Camilla Frankelius och Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt på Arbetet Debatt. 

Läs hela
Opinion 20 maj 2020

Välkommen satsning av regeringen på utbildning för yrkesverksamma ingenjörer

Regeringen och dess stödpartier visade i helgen att de har lyssnat på Sveriges Ingenjörer när de meddelade att de skjuter till 30 miljoner till landets lärosäten för utveckling av korta kurser på avancerad nivå för yrkesverksamma specialister.

Läs hela
Till toppen