Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

240 träff på

Nyheter 26 september 2022

Nu firar vi våra fantastiska förtroendevalda

Har du en förtroendevald eller en förening på din arbetsplats som ger det där lilla extra? Vill du visa din uppskattning? Berätta det för oss, så kan vi hjälpas åt att fira dem med ett tårtkalas.

Läs hela
Opinion 12 september 2022

8 av 10 unga ingenjörer vill bli chef

Det ökade distansarbetet har inte minskat intresset för att bli chef. Nära 80 procent av ingenjörerna under 40 år kan tänka sig att ta en chefsroll. Det visar en ny rapport av Sveriges Ingenjörer.

Läs hela
Opinion Debatt 6 september 2022

Låt inte arbetsmarknadens största reform gå om intet

Omställningspaketet ska ge unika möjligheter till vidareutbildning, men riskerar att bli ett slag i luften om det inte samtidigt satsas på ett matchande kursutbud. Det skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand, på Altinget Debatt. 

Läs hela
Nyheter Opinion 1 september 2022

Varannan ingenjör ratar arbetsgivare som inte tillåter distansarbete

En ny rapport från Sveriges Ingenjörer visar att möjligheter till distansarbete är avgörande för att attrahera ingenjörer. För 9 av 10 är det viktigt att kunna arbeta på distans. Över hälften skulle avstå från att söka jobb hos en arbetsgivare där distansarbete inte är tillåtet.

Läs hela
Nyheter 25 augusti 2022

Jens Jacobsson blir ny förbundsdirektör för Sveriges Ingenjörer

Efter årsskiftet tillträder Jens Jacobsson, som tidigare varit chefsjurist vid förbundet och numer är vice vd för Akavia, som ny förbundsdirektör.

Läs hela
Opinion Debatt 11 augusti 2022

Slöseri att nyanlända ingenjörer inte anställs

Nyanlända ingenjörer har svårt att få jobb i Sverige – trots att arbetsgivarna skriker efter ingenjörer. Det är ett stort slöseri. Arbetsgivarna bör införa mentorprogram för att få fler i arbete, skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand, förbundsordförande på Expressen Debatt.

Läs hela
Aktuellt Opinion Debatt 6 juli 2022

Försenad digital revolution kostar gröna industrijobb

Ericsson har ett eget ansvar för säkra kompetenstillgången i den gröna industrin, skriver Johan Kreicbergs, samhällspolitisk chef på Sveriges Ingenjörer i en debattreplik på Di Debatt.

Läs hela
Nyheter

Mentorsök är ett bra sätt att utmana mig själv

När den amerikanska maskiningenjören Patrick Hinshaw, 40, kom till Sverige 2008 kunde han säga ”En stor stark, tack”. I dag talar han flytande svenska och är mentor i Sveriges Ingenjörers program ”Mentorsök”. "Jag fick hjälp att komma in i det svenska arbetslivet, att nu kunna hjälpa andra genom mina erfarenheter är ett bra sätt att ge tillbaka" säger han.

Läs hela
Opinion Debatt 30 juni 2022

”Lärosätena måste få en ny uppgift – att kompetensutveckla yrkesverksamma”

Ett nytt offentligt studiestöd ska underlätta studier för yrkesverksamma. Men för ingenjörerna blir kompetensreformen ett slag i luften om det inte skyndsamt satsas på ett matchande kursutbud, skriver förbundsordförande Ulrika Lindstrand på Ny Teknk Opinion med anledning av förbundets nya rapport. 

Läs hela
Nyheter Opinion

Tusentals ingenjörer knackar på högskolans dörr

Många ingenjörer vill ställa om eller stärka sin kompetens för att driva utvecklingen inom klimatomställning, digitalisering, elektrifiering och på andra områden. För dessa riskerar den nya studiestödsreformen bli ett slag i luften. Landets tekniska lärosäten saknar matchande kursutbud. Det visar förbundets nya rapport.

Läs hela
Till toppen