Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 950 träffar

Webbinarium | Medlem | Icke-medlem 3 mars 2023

Sverige och världen - vad händer med ekonomin?

Vad händer med ekonomin och hur ska företagen navigera på en allt mer komplex världsmarknad? På det här webbinariet får du en inblick i det rådande ekonomiska läget i Sverige och världen.

Opinion | Debatt 5 januari 2023

DEBATT: "Försvarssektorn måste bli bättre på att attrahera ingenjörer"

Sveriges försvarsförmåga måste öka och konkurrensen är stenhård om både försvarsmateriel och kompetens. Att attrahera rätt kompetens blir avgörande för att möta det nya säkerhetsläget. Men med de löner och karriärvägar som myndigheterna i försvarssektorn erbjuder i dag står vi inför en jätteutmaning. Det skriver förbundsordförande och chefen för Offentlig sektor, på Ny Tekniks debattsida.

Avtal23 21 december 2022

Startskottet har gått för industriförhandlingarna

Nu startar avtalsförhandlingarna inom industrin: den 21 december lämnades avtalskraven över till arbetsgivarna. Sveriges Ingenjörer yrkar på en rad förbättringar av avtalen.

Opinion | Debatt 20 december 2022

Upprätta standardavtal – för att hjälpa ukrainare

Sveriges Ingenjörer välkomnar att Arbetsförmedlingen (Af) för en dialog med departementet för att hitta en lösning för ukrainare att göra praktik i Sverige. Förslagsvis kan Af och Kammarkollegiet ta fram ett standardavtal för försäkringsskydd. Förbundsordförande Ulrika Lindstrand i sluteplik på Expressen Debatt. 

Förtroendevald | Medlem | Avtalsrörelse | Avtal23 21 december 2022

Presskonferens: Kravväxling inför avtalsrörelsen

Onsdag 21 december går startskottet för förhandlingarna i avtalsrörelsen 2023. Följ presskonferensen live, då förbundet tillsammans med Unionen och IF Metall överlämnar sina yrkanden till arbetsgivarsidan.

Stockholm | Seminarium | Medlem | Icke-medlem 9 februari 2023

Inspiration och energi i orostider

Stress kommer snabbt så vi behöver snabba metoder för att hantera det. Sen några år tillbaka har hjärnforskningen gett oss helt nya verktyg. 

Avtal23

Kravväxling inför avtalsrörelsen

Onsdag 21 december går startskottet för förhandlingarna i avtalsrörelsen 2023. Här kan du följa pressträffen live, när förbundet tillsammans med Unionen och IF Metall överlämnar sina yrkanden till arbetsgivarsidan.

Nyheter | Opinion 14 december 2022

Optimism bland ingenjörerna trots osäkert konjunkturläge

Trots att det kommit tecken på avmattning i konjunkturen är arbetsmarknadsläget fortsatt gott för ingenjörerna. Det visar en ny rapport från baserad på bland annat enkätsvar från Sveriges Ingenjörers medelemmar om deras möjligheter att hitta ett nytt jobb med högre lön.

Webbinarium | Medlem | Icke-medlem 21 april 2023

Privatekonomi - vad kan vi förvänta oss av 2023?

Lär dig mer om hur du kan placera pengar i den oroliga marknad vi ser idag, vart bolåneräntorna är på väg och hur inflation fungerar. Sveriges Ingenjörer bjuder i samarbete med Danske Bank in till ett webbinarium om privatekonomi. 

Webbinarium | Medlem | Icke-medlem 17 februari 2023

Hitta lugnet i kaoset

Det här webbinariet fokuserar på hur du kan hitta inre ro och tillit när omständigheterna inte alltid är som du önskar. På det sättet får du mer energi över att må och prestera bra.

Till toppen