Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 132 träffar inom "Nyheter"

Nyheter | Ingenjörsvalet 19 maj 2022

Ingenjörsvalet bidrar till Ingenjörer utan gränser

Idag överräckte förbundets ordförande Ulrika Lindstrand 122 290 kronor till Marlene Rosendal, Head of International projects på Ingenjörer utan gränser. Gåvans summa motsvarar de utlovade tio kronorna per medlemsröst i Ingenjörsvalet.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220519 Ingenjörsvalet bidrar till Ingenjörer utan gränser
Nyheter 16 maj 2022

Ett bra förhandlingsläge för ingenjörerna

En mycket stark efterfrågan på ingenjörer, ökade möjligheter till hem- och distansarbete, rekordlåg arbetslöshet för ingenjörer. För ingenjörerna ser det ljust ut och ingenjörer som byter jobb får en dubbelt så hög löneökning mot de som stannar kvar på sitt gamla jobb visar Sveriges Ingenjörers lönestatistik.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220516 Byta jobb och lön 2022
Nyheter

Mentorskap ger nya perspektiv och en energi-boost

Det kan finnas många skäl och drivkrafter bakom beslutet att bli mentor åt en eller flera adepter. "I mentorrollen återuppväcker jag kunskaper jag stoppat undan, det är bra för mig, mina medarbetare och min arbetsgivare" säger Jerker Zetterlund, civilingenjör inom teknisk fysik och enhetschef på Ericsson.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220513 Mentorskap ger nya perspektiv och en energi-boost
Nyheter | Ingenjörsvalet 12 maj 2022

Så här gick det i Ingenjörsvalet

Valberedningen offentliggjorde idag hur många mandat de olika listorna i Ingenjörsvalet 2022 fått. Dessutom presenterades namnen på de kandidater som valts in som ledamöter. Det nya Ingenjörsfullmäktige tillträder 1 augusti.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220512 Så här gick det i Ingenjörsvalet
Nyheter 5 maj 2022

Rekordfå arbetslösa ingenjörer i april

Arbetslösheten bland förbundets medlemmar låg i april på 0,9 procent. Det är den lägsta noteringen det senaste decenniet och sjätte månaden i rad som arbetslösheten inte överstiger en procent.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220505 Arbetslösheten i april
Nyheter

Nytt avtal klart - Svenska Kyrkan och arbetstagarparterna överens

Med anledning av det återkallas varslet om konfliktåtgärder mot SKAO.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220503 Nytt avtal klart - Svenska Kyrkan och arbetstagarparterna överens
Nyheter 2 maj 2022

Sveriges Ingenjörer varslar SKAO om stridsåtgärder från torsdag 12 maj

Med anledning av att parterna, Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation (SKAO) och arbetstagarparterna däribland Sveriges Ingenjörer, inte kunnat komma överens vare sig om medlarnas bud eller under de fortsatta förhandlingar som förts under helgen, varslar Sveriges Ingenjörer SKAO om att ta ut medlemmar i strejk med start torsdag 12 maj 2022.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220502 SKAO varslas om stridsåtgärder
Nyheter 2 maj 2022

1000 ukrainska ingenjörer stärker svensk arbetsmarknad

Redan till sommaren kan det finnas hundratals ukrainska ingenjörer i Sverige. Det är kompetens som företagen snabbt kan få tillgång till i ett läge då det råder stor efterfrågan på erfarna ingenjörer.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220502 1000 ukrainska ingenjörer
Nyheter | Ingenjörsvalet 1 maj 2022

Stort tack till alla som röstat i Ingenjörsvalet

Sista dagen att rösta i Ingenjörsvalet var den 30 april, vilket betyder att Ingenjörsvalet nu är stängt.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220501 Tack alla som röstat
Nyheter

Sveriges Ingenjörer överväger att varsla SKAO om stridsåtgärder

Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation (SKAO) har den 28 december 2021 sagt upp avtalen om lön och allmänna bestämmelser med anledning av att omställningsavtalet på Svenska Kyrkans område skulle omförhandlas. Med anledning av denna uppsägning av avtalet så har Sveriges Ingenjörer genom förtecknade SACO-förbund begärt medling. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220429 Sveriges Ingenjörer överväger att varsla SKAO om stridsåtgärder
Till toppen