Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 132 träffar inom "Nyheter"

Nyheter

Sveriges Ingenjörers stöd till Ukraina

Sveriges Ingenjörer vill stödja och visa sitt deltagande för befolkningen i Ukraina, både för dem som fortfarande befinner sig i Ukraina och behöver hjälp med stöd och förnödenheter, men även för de individer som tar sig till Sverige. Här nedan listas de åtgärder som genomförs nu.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220429 Sveriges Ingenjörer till stöd för Ukraina
Nyheter | Ingenjörsvalet 20 april 2022

Kom ihåg att rösta i Ingenjörsvalet

Nu är det bara drygt en vecka kvar innan Ingenjörsvalet stänger. Har du inte röstat än är det alltså hög tid att göra det.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220420 Kom ihåg att rösta
Nyheter | Opinion 19 april 2022

Kommentar på vårbudgeten

Om några månader ska Trygghetsöverenskommelsen klubbas i Riksdagen. När de nya studie- och omställningsstöden införs innebär det en helt ny möjlighet för individen att styra över och skaffa sig den kompetens man behöver för att rusta sig för framtiden. Men för att reformen ska flyga behöver högskolan göras redo för att kursutbudet ska passa de behov som yrkesverksamma akademiker har. Det behövs en budget som prioriterar satsningar så att högskolan kan göra de förändringar av utbildningsutbudet som krävs. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220419 Kommentar på vårbudgeten
Nyheter 18 april 2022

En lyckad mentorrelation innehåller samtal som kan handla om allt

Samtalet mellan mentor och adept kan handla om precis allt, från att hitta genvägar i karriären till att på djupet lära känna sig själv och sina drivkrafter.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220418 Mentorsök Anna och Maria
Nyheter 13 april 2022

Ingenjörsutbildningarna som ger bäst löneutveckling

I dagarna väljer tusentals blivande studenter den ingenjörsutbildning som passar dem bäst. Men vilken ingenjörsutbildning ger egentligen den främsta löneutvecklingen?

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220413 Lönenivå för inriktningar
Nyheter 11 april 2022

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborg går i pension

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborg har meddelat att han, efter 31 år på förbundet, kommer att lämna sin roll under våren 2023. Förbundsstyrelsen har inlett arbetet med att rekrytera en efterträdare. Richard Malmborg stannar kvar i sitt uppdrag till dess att den nya förbundsdirektören tillträder.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220411 Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborg går i pension
Nyheter 8 april 2022

Minnen för framtiden

Historieskrivningen är väsentlig för varje idéburen organisation. Nu behöver vi din hjälp med att lägga till pusselbitar om verksamheten i förbundet. Det behövs för att beskriva och förklara vår samtid för framtida läsare och forskare.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220408 Minnen för framtiden
Nyheter

Tips för sommarjobbet

Sveriges Ingenjörer ger tips till ingenjörsstudenter i jakten på sommar- och extrajobb.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / Tips inför sommar- och extrajobb
Nyheter 1 april 2022

Nominera till Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsens uppgift är att leda förbundet så att det är relevant och attraktivt för medlemmarna, att arbeta framåtblickande med vår utveckling genom att genomföra de beslut som fattats i Ingenjörsfullmäktige samt att påverka politiker och beslutsfattare i för ingenjörer viktiga frågor. Det är bland annat så ingenjörer får det bättre på jobbet. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220401 Nominera till Förbundsstyrelsen
Nyheter | Fackligt uppdrag

Lönerevision 2022: ett bra förhandlingsläge för ingenjörerna

Trots en turbulent omvärld ser det ändå ljust ut för ingenjörerna inför årets lönerevision – efterfrågan på ingenjörer är fortsatt mycket hög och pandemins omfattande hem- och distansarbete medför ett ökat antal arbetsgivare att välja mellan.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 20220401 Lönerevision 2022 privat sektor
Till toppen