Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 132 träffar inom "Nyheter"

Aktuellt | Nyheter 30 mars 2022

Lönerna för ingenjörer varierar kraftigt i landet

De bäst betalda ingenjörerna bor i Stockholms län och de sämst betalda i de nordligaste länen i Sverige. Det visar förbundets nya lönestatistik. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220330 Lönerna för ingenjörer varierar kraftigt i landet
Nyheter | Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Nu kan du rösta i Ingenjörsvalet

Det har blivit dags för dig som ordinarie medlem att rösta fram den Lista eller kandidat som bäst representerar det du vill att förbundet ska arbeta med de kommande fyra åren.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220328 Nu kan du rösta i Ingenjörsvalet
Nyheter | Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Time to vote in the Engineers Election

As a full member of Sveriges Ingenjörer, the Swedish Association of Graduate Engineers, it’s time to vote for the List or candidate that best represents what you want the union to work on in the coming four years.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220328 Time to vote in the Engineers Election
Nyheter 25 mars 2022

Så kan du påverka förbundets verksamhet

Du vet väl att du som medlem har flera möjligheter att direkt påverka förbundets verksamhet? De vanligaste sätten är medlemsförslag eller motioner till Ingenjörsfullmäktige. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / Påverka förbundet
Nyheter | Opinion 22 mars 2022

Riksdagsförslag om Trygghetsöverenskommelsen

Regeringens proposition för ny lagstiftning på arbetsmarknaden bygger på överenskommelsen som förhandlats fram av parterna. Beslutsdatum är satt till den 8 juni.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220322 Riksdagsförslag om Trygghetsöverenskommelsen
Nyheter 21 mars 2022

Årets lönesamtal: ett bra förhandlingsläge för ingenjörerna

En mycket stark efterfrågan på ingenjörer, pandemins omfattande hem- och distansarbete, en turbulent omvärld och ett svårorienterat ekonomiskt läge. Det finns många faktorer att ha koll på. Men för ingenjörerna ser det ändå ljust ut. Sveriges Ingenjörer har aktuella argument och tips till löneförhandlingen.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220322 Lönesamtal 2022
Nyheter | Ingenjörsvalet 7 mars 2022

De ställer upp i Ingenjörsvalet

När Ingenjörsvalet öppnar 28 mars finns det 23 Listor och 210 kandidater att rösta på. Några av de Listor som ställer upp i Ingenjörsvalet har haft representation i Ingenjörsfullmäktige tidigare och några Listor är nybildade.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220307 De ställer upp i Ingenjörsvalet
Nyheter | Ingenjörsvalet 1 mars 2022

Låsta Listor och kandidatpresentationer

Möjligheten för kandidat att justera i sin kandidatpresentation inför Ingenjörsvalet är nu stängd. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220301 Låsta Listor och kandidatpresentationer
Aktuellt | Nyheter 27 februari 2022

Så ser ingenjörernas löneförväntningar ut

Ingenjörerna planerar att kräva fyra procents löneökning i genomsnitt under de kommande lokala förhandlingarna på företag och i verksamheter. Det visar en ny undersökning bland Sveriges Ingenjörers medlemmar.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220227 Löneförväntningar
Aktuellt | Nyheter | Opinion

Lysande arbetsmarknadsutsikter för ingenjörer

5 av de 10 utbildningsgrupper som flest arbetsgivare uppger att de behöver öka antalet anställda av är ingenjörsinriktningar. Det visar SCB:s nya arbetskraftsbarometer. Efterfrågan är tydligt kopplad till den kompetens som krävs för att klara klimatomställningen, men också de kliv inom digitalisering som många branscher behöver ta.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220222 Lysande arbetsmarknadsutsikter för ingenjörer
Till toppen