Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 248 träffar inom "Debatt" & "Nyheter" & "Opinion"

Nyheter

Nytt avtal klart - Svenska Kyrkan och arbetstagarparterna överens

Med anledning av det återkallas varslet om konfliktåtgärder mot SKAO.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220503 Nytt avtal klart - Svenska Kyrkan och arbetstagarparterna överens
Nyheter 2 maj 2022

Sveriges Ingenjörer varslar SKAO om stridsåtgärder från torsdag 12 maj

Med anledning av att parterna, Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation (SKAO) och arbetstagarparterna däribland Sveriges Ingenjörer, inte kunnat komma överens vare sig om medlarnas bud eller under de fortsatta förhandlingar som förts under helgen, varslar Sveriges Ingenjörer SKAO om att ta ut medlemmar i strejk med start torsdag 12 maj 2022.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220502 SKAO varslas om stridsåtgärder
Nyheter 2 maj 2022

1000 ukrainska ingenjörer stärker svensk arbetsmarknad

Redan till sommaren kan det finnas hundratals ukrainska ingenjörer i Sverige. Det är kompetens som företagen snabbt kan få tillgång till i ett läge då det råder stor efterfrågan på erfarna ingenjörer.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220502 1000 ukrainska ingenjörer
Nyheter | Ingenjörsvalet 1 maj 2022

Stort tack till alla som röstat i Ingenjörsvalet

Sista dagen att rösta i Ingenjörsvalet var den 30 april, vilket betyder att Ingenjörsvalet nu är stängt.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220501 Tack alla som röstat
Nyheter

Sveriges Ingenjörer överväger att varsla SKAO om stridsåtgärder

Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation (SKAO) har den 28 december 2021 sagt upp avtalen om lön och allmänna bestämmelser med anledning av att omställningsavtalet på Svenska Kyrkans område skulle omförhandlas. Med anledning av denna uppsägning av avtalet så har Sveriges Ingenjörer genom förtecknade SACO-förbund begärt medling. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220429 Sveriges Ingenjörer överväger att varsla SKAO om stridsåtgärder
Nyheter

Sveriges Ingenjörers stöd till Ukraina

Sveriges Ingenjörer vill stödja och visa sitt deltagande för befolkningen i Ukraina, både för dem som fortfarande befinner sig i Ukraina och behöver hjälp med stöd och förnödenheter, men även för de individer som tar sig till Sverige. Här nedan listas de åtgärder som genomförs nu.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220429 Sveriges Ingenjörer till stöd för Ukraina
Nyheter | Ingenjörsvalet 20 april 2022

Kom ihåg att rösta i Ingenjörsvalet

Nu är det bara drygt en vecka kvar innan Ingenjörsvalet stänger. Har du inte röstat än är det alltså hög tid att göra det.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220420 Kom ihåg att rösta
Nyheter | Opinion 19 april 2022

Kommentar på vårbudgeten

Om några månader ska Trygghetsöverenskommelsen klubbas i Riksdagen. När de nya studie- och omställningsstöden införs innebär det en helt ny möjlighet för individen att styra över och skaffa sig den kompetens man behöver för att rusta sig för framtiden. Men för att reformen ska flyga behöver högskolan göras redo för att kursutbudet ska passa de behov som yrkesverksamma akademiker har. Det behövs en budget som prioriterar satsningar så att högskolan kan göra de förändringar av utbildningsutbudet som krävs. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220419 Kommentar på vårbudgeten
Nyheter 18 april 2022

En lyckad mentorrelation innehåller samtal som kan handla om allt

Samtalet mellan mentor och adept kan handla om precis allt, från att hitta genvägar i karriären till att på djupet lära känna sig själv och sina drivkrafter.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220418 Mentorsök Anna och Maria
Nyheter 13 april 2022

Ingenjörsutbildningarna som ger bäst löneutveckling

I dagarna väljer tusentals blivande studenter den ingenjörsutbildning som passar dem bäst. Men vilken ingenjörsutbildning ger egentligen den främsta löneutvecklingen?

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220413 Lönenivå för inriktningar
Till toppen