Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

236 träff på

Nyheter 1 april 2022

Nominera till Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsens uppgift är att leda förbundet så att det är relevant och attraktivt för medlemmarna, att arbeta framåtblickande med vår utveckling genom att genomföra de beslut som fattats i Ingenjörsfullmäktige samt att påverka politiker och beslutsfattare i för ingenjörer viktiga frågor. Det är bland annat så ingenjörer får det bättre på jobbet. 

Läs hela
Nyheter Fackligt uppdrag

Lönerevision 2022: ett bra förhandlingsläge för ingenjörerna

Trots en turbulent omvärld ser det ändå ljust ut för ingenjörerna inför årets lönerevision – efterfrågan på ingenjörer är fortsatt mycket hög och pandemins omfattande hem- och distansarbete medför ett ökat antal arbetsgivare att välja mellan.

Läs hela
Aktuellt Nyheter 30 mars 2022

Lönerna för ingenjörer varierar kraftigt i landet

De bäst betalda ingenjörerna bor i Stockholms län och de sämst betalda i de nordligaste länen i Sverige. Det visar förbundets nya lönestatistik. 

Läs hela
Nyheter Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Nu kan du rösta i Ingenjörsvalet

Det har blivit dags för dig som ordinarie medlem att rösta fram den Lista eller kandidat som bäst representerar det du vill att förbundet ska arbeta med de kommande fyra åren.

Läs hela
Nyheter Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Time to vote in the Engineers Election

As a full member of Sveriges Ingenjörer, the Swedish Association of Graduate Engineers, it’s time to vote for the List or candidate that best represents what you want the union to work on in the coming four years.

Läs hela
Nyheter 25 mars 2022

Så kan du påverka förbundets verksamhet

Du vet väl att du som medlem har flera möjligheter att direkt påverka förbundets verksamhet? De vanligaste sätten är medlemsförslag eller motioner till Ingenjörsfullmäktige. 

Läs hela
Nyheter Opinion 22 mars 2022

Riksdagsförslag om Trygghetsöverenskommelsen

Regeringens proposition för ny lagstiftning på arbetsmarknaden bygger på överenskommelsen som förhandlats fram av parterna. Beslutsdatum är satt till den 8 juni.

Läs hela
Nyheter 21 mars 2022

Årets lönesamtal: ett bra förhandlingsläge för ingenjörerna

En mycket stark efterfrågan på ingenjörer, pandemins omfattande hem- och distansarbete, en turbulent omvärld och ett svårorienterat ekonomiskt läge. Det finns många faktorer att ha koll på. Men för ingenjörerna ser det ändå ljust ut. Sveriges Ingenjörer har aktuella argument och tips till löneförhandlingen.

Läs hela
Opinion Debatt 21 mars 2022

”Tänk på framtiden, teknikföretag – ge ingenjörsstudenter feriejobb”

Trots ett enormt rekryteringsbehov i teknikbranschen har över hälften av ingenjörsstudenterna stora problem att få feriearbete inom sina områden. Det är orimligt skriver företrädare för Sveriges Ingenjörers teknologråd, på Ny Tekniks debattsida. 

Läs hela
Opinion Debatt 18 mars 2022

”Industriavtalet bidrar till stabilitet i en orolig tid”

Industriavtalet har överlevt ett kvartssekel av skiftande konjunkturer. Avtalet gjorde slut på en skenande löne- och prisspiral som alla förlorade på, och gav i stället höjda reallöner och en starkare industri. Trots utmaningarna hjälper modellen fortfarande arbetsmarknadens parter att lösa svåra frågor. Förbundsordförande Ulrika Lindstrand skriver på DN Debatt med övriga ordföranden för Facken inom Industrin. 

Läs hela
Till toppen