Sveriges Ingenjörer

Aktuellt

Läs våra senaste nyheter och debattartiklar.

Visar 248 träffar inom "Debatt" & "Nyheter" & "Opinion"

Nyheter 11 april 2022

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborg går i pension

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborg har meddelat att han, efter 31 år på förbundet, kommer att lämna sin roll under våren 2023. Förbundsstyrelsen har inlett arbetet med att rekrytera en efterträdare. Richard Malmborg stannar kvar i sitt uppdrag till dess att den nya förbundsdirektören tillträder.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220411 Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborg går i pension
Nyheter 8 april 2022

Minnen för framtiden

Historieskrivningen är väsentlig för varje idéburen organisation. Nu behöver vi din hjälp med att lägga till pusselbitar om verksamheten i förbundet. Det behövs för att beskriva och förklara vår samtid för framtida läsare och forskare.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220408 Minnen för framtiden
Nyheter

Tips för sommarjobbet

Sveriges Ingenjörer ger tips till ingenjörsstudenter i jakten på sommar- och extrajobb.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / Tips inför sommar- och extrajobb
Nyheter 1 april 2022

Nominera till Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsens uppgift är att leda förbundet så att det är relevant och attraktivt för medlemmarna, att arbeta framåtblickande med vår utveckling genom att genomföra de beslut som fattats i Ingenjörsfullmäktige samt att påverka politiker och beslutsfattare i för ingenjörer viktiga frågor. Det är bland annat så ingenjörer får det bättre på jobbet. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220401 Nominera till Förbundsstyrelsen
Nyheter | Fackligt uppdrag

Lönerevision 2022: ett bra förhandlingsläge för ingenjörerna

Trots en turbulent omvärld ser det ändå ljust ut för ingenjörerna inför årets lönerevision – efterfrågan på ingenjörer är fortsatt mycket hög och pandemins omfattande hem- och distansarbete medför ett ökat antal arbetsgivare att välja mellan.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 20220401 Lönerevision 2022 privat sektor
Aktuellt | Nyheter 30 mars 2022

Lönerna för ingenjörer varierar kraftigt i landet

De bäst betalda ingenjörerna bor i Stockholms län och de sämst betalda i de nordligaste länen i Sverige. Det visar förbundets nya lönestatistik. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220330 Lönerna för ingenjörer varierar kraftigt i landet
Nyheter | Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Nu kan du rösta i Ingenjörsvalet

Det har blivit dags för dig som ordinarie medlem att rösta fram den Lista eller kandidat som bäst representerar det du vill att förbundet ska arbeta med de kommande fyra åren.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220328 Nu kan du rösta i Ingenjörsvalet
Nyheter | Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Time to vote in the Engineers Election

As a full member of Sveriges Ingenjörer, the Swedish Association of Graduate Engineers, it’s time to vote for the List or candidate that best represents what you want the union to work on in the coming four years.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220328 Time to vote in the Engineers Election
Nyheter 25 mars 2022

Så kan du påverka förbundets verksamhet

Du vet väl att du som medlem har flera möjligheter att direkt påverka förbundets verksamhet? De vanligaste sätten är medlemsförslag eller motioner till Ingenjörsfullmäktige. 

Startsida / Opinion och press / Nyheter / Påverka förbundet
Nyheter | Opinion 22 mars 2022

Riksdagsförslag om Trygghetsöverenskommelsen

Regeringens proposition för ny lagstiftning på arbetsmarknaden bygger på överenskommelsen som förhandlats fram av parterna. Beslutsdatum är satt till den 8 juni.

Startsida / Opinion och press / Nyheter / 220322 Riksdagsförslag om Trygghetsöverenskommelsen
Till toppen