Sveriges Ingenjörer
Fares Abugharbia, nyvald förbundsstyrelseledamot för Sveriges Ingenjörer.
Pressmeddelande

Ingenjör från Växjö ny ledamot i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse

Fares Abugharbia, som är bosatt i Växjö, har valts till ny ledamot i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse.
2022-11-23 12:50
Press
Demokrati
Ingenjörsfullmäktige
Fares Abugharbia, nyvald förbundsstyrelseledamot för Sveriges Ingenjörer.

– Det känns hedrande att ha fått förtroendet av vårt Ingenjörsfullmäktige. Jag ser fram emot att bidra till förbundsstyrelsens arbete. En viktig fråga för mig är att ytterligare stärka unga ingenjörers engagemang och perspektiv, säger Fares Abugharbia, nyvald förbundsstyrelseledamot för Sveriges Ingenjörer.

Fares Abugharbia har en examen i industriell ekonomi vid BTH men bor numer i Växjö. Han  har tidigare varit ordförande för förbundets Teknologstyrelse.  

Vid Ingenjörsfullmäktiges möte, som genomfördes på Djurö utanför Stockholm 20-22 november valdes även en annan Kronoberg-ingenjör.  Sara Anvarsson, som ursprungligen är från Växjö men numer yrkesverksam i Stockholm, valdes om till posten som andre vice ordförande. Dessutom valdes Ulrika Lindstrand om till posten som förbundsordförande, Per Norlander till förste vice ordförande. 

Ingenjörsfullmäktige klubbade även två nya politiska program på högskole- och universitetsområdet respektive för mångfald och jämställdhet.

Om Sveriges Ingenjörer & Ingenjörsfullmäktige
Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för högskoleutbildade ingenjörer i både privat och offentlig sektor. Förbundet har cirka 162 000 medlemmar och är Sacos näst största förbund. 

Ingenjörsfullmäktige är förbundets högsta beslutande organ som sammanträder varje år i november. 81 ledamöter väljs av de ordinarie medlemmarna vart fjärde år, nästa gång 2026. 14 ledamöter väljs årligen av studerandemedlemmarna.

För mer information, kontakta:

Till toppen