Sveriges Ingenjörer

Cv-tips och cv-granskning

Oavsett om du är nyutexaminerad ingenjör eller mitt i karriären behöver du lägga tid på ditt cv när du söker jobb. Här hittar du våra bästa tips på hur du skapar ett cv för en lyckad jobbansökan. Är du medlem kan du ta hjälp av vår cv-mall samt boka vår kostnadsfria förmån cv-granskning.

Skriv din bästa jobbansökan

  • Läs våra bästa tips på hur du skriver cv samt personligt brev.
  • Är du student- eller yrkesverksam medlem? Logga in nedan och ta del av vår cv-mall samt boka vår kostnadsfria förmån cv-granskning och granskning av personligt brev.
  • Ta också hjälp av medlemsförmånen Cowrite för att snabbt skapa ett professionellt och välskrivet cv och personligt brev.
  • Är du inte redan medlem så blir du det enkelt via vår ansökan.

Våra bästa cv-tips

1. Strukturera ditt cv effektivt

Arbetsgivare eller rekryterare lägger i snitt mellan 10 och 60 sekunder på att skumma igenom en jobbansökan. Därför måste ditt cv vara strukturerat, lättläst och visa dina meriter på ett överskådligt sätt som går snabbt att uppfatta.

2. Anpassa ditt cv och använd nyckelord

Tänk på att anpassa ditt cv så att det matchar jobbet du söker. Bearbeta innehållet och fokusera på att lyfta det som är relevant för den specifika tjänsten. Ofta utgår rekyterare från kundens kravprofil och prickar av de erfarenheter som efterfrågas. Därför är det bra att plocka ut några viktiga nyckelord från annonsen och utgå från dem när du berättar om dina yrkesmässiga mål och tidigare erfarenheter.

3. Sammanfatta smart

Tillfället du får att presentera dig genom ditt cv är oerhört kort. Gör det enkelt för rekryteraren eller chefen som får ditt cv. Sammanfatta dina mål, erfarenheter och egenskaper i början av cv:t. Till exempel: "Att som projektledare för forskningsprojekt xy kombinera min forskningsutbildning med min analytiska förmåga och mina goda erfarenheter av att leda grupper från start till mål på ett vinnande sätt". Använd det personliga brevet för att komplettera cv:t och knyta an till jobbet i fråga ytterligare. Här hittar du våra tips för att skriva ett bra personligt brev.

Relaterade tjänster

Till toppen